Quad Cross, også kalt ATV motocross eller ATV cross, er en motorsport som foregår på lukkede baner. Den kjøres på samme baner som motocross (MX) og etter de samme prinsippene, der den eneste forskjellen er at man har fire istedenfor to hjul. I løpet av året arrangeres det fire runder i Norgescupen fordelt på ulike baner rundt om i landet, før det til slutt kåres en sammenlagtvinner. Lørdag er det klart for 2. runde av Norgescupen, som skal avholdes i Sykkylven med Sykkylven Motocrossklubb som arrangør.

Der skal de 50 beste førere fra hele landet, der mange er helt oppe i europatoppen, konkurrere fordelt i seks forskjellige klasser: to barneklasser og fire konkurranseklasser. I de to barneklassene er det premier til alle, mens konkurranseklassene teller på sammenlagtlisten. I konkurranseklassene blir utøverne fordelt ut ifra alder, størrelse og ferdigheter: open A, open B, junior og damer.

– I open A-klassen kjører de aller beste. De holder et enormt høyt nivå, og der er førere helt i europatoppen, forteller Tore Fjelle i Sykkylven Motocrossklubb.

Foto: Privat

Hjemmehåpet

Blant deltakerne i 2. runde av Norgescupen i Quad finner man også flere gode, lokale førere. Den mest profilerte av dem er Oliver Fjelle som etter første runde ligger på 3.-plass i sammendraget i juniorklassen. Nylig skrev han under en kontrakt med Norges Motorsportforbund, og er det store hjemmehåpet under lørdagens Norgescup.

– Først og fremst håper vi at arrangementet går smertefritt og uten skader. For Olivers del håper vi selvfølgelig på hjemmeseier. Han har trent mye, men må holde nervene i sjakk. Hjemmebane kan være en fordel, men man vet jo aldri. En pallplass er alltid målet, men vi sikter mot toppen på lørdag, sier Tore Fjelle.