– Det var veldig fine ord og akkurat slik jeg ville beskrevet min mamma, sier Cecilie Therese Lund som stolt tar imot prisen for sin mor Bente Lund Jacobsen som ikke hadde mulighet å være til stede denne kvelde.

Det var Monica Molvær som delte ut «Hedersprisen». Foto: Anne Trandal

Bente Lund Jacobsen sendte en takkevideo.

– Jeg ble både overrasket, ganske så rørt og veldig glad når Monica ringte meg å fortalte at KIN ville gi meg en hederspris Bente Lund Jacobsen.

– Det har vært mange år i næringslivet som har vært kjempespennende for min del. Jeg har jobbet både i Norge og internasjonalt og jeg har jobbet sammen med utrolig mange dyktige kvinner, fortsetter hun.

– Jeg ønsker også å gratulere alle de flotte kvinnene som var nominert til prisene i kveld og til alle som vant sin pris. - Gratulerer med dagen alle sammen! Jeg ser fram til fortsettelsen, jeg har ikke tenkt å gi meg enda. Igjen tusen takk for den fantastikk flott prisen. Jeg setter veldig stor prise på den, avslutter Bente.

Bente Lund Jacobsen var bort reist så hun og hadde ikke anledning til å komme, men sendte en takkevideo. Foto: Anne Trandal

– Jeg er virkelig stolt av at jeg har fått mulighet å møte prisvinneren ved flere sammenhenger og fått sett på nært holde alle disse unike egenskapene som hun har, sier Monica Molvær før hun annonserer vinneren.

Juryens begrunnelse:

Årets hederspris går til en kvinne som har utmerket seg og oppnådd imponerende resultat. Hun har gjort en betydelig forskjell for kvinner i regionen gjennom sin dyktighet og sitt engasjement. Denne kandidaten er det juryen som har funnet en verdig vinner av.

Prisvinneren har hatt betydelig innvirkning på lokalt næringsliv i Ålesund gjennom sin imponerende karriere og sitt store samfunnsengasjement. Hun har vært en drivkraft for vekts, innovasjon, verdiskaping og samfunnsansvar. Hennes imponerende resultat i næringslivet taler egentlig for seg selv men hennes møte med mennesker er noe av det som virkelig inspirerer. Hun møter alle med et genuint engasjement og knytter også sammen folk som vil i samme retning og vet at vi må spille hverandre gode hvis vi skal nå våre felles mål.

En kvinne som heier på en kvinne er noe av det beste som fins!

Hun har også vært en engasjert mentor og en rollemodell for andre kvinner i næringslivet. Hun har også banet vei i et mannsdominert yrke i en tid der det ikke var like naturlig. Hun har også banet vei for andre kvinner som har kommet etter henne.

Hun har vært til stor inspirasjon og fortjener virkelig all heder vi kan gi henne gjennom denne utmerkelsen.

Monica Molvær. Foto: Anne Trandal