NSA (Norsk Supporterallianse) har tatt initiativ til en stilleaksjon mot videodømming i norsk fotball, som vil bli gjennomført i runde 17 og 18 i Eliteserien. Dette som en følge av at bruken av videodømming i norsk fotball ikke har klart å overbevise norske supportere. Etter flere lokale protester på diverse arenaer rundt om i landet, går NSA inn for å få til protester på alle tribuner i Eliteserien.

Protesten vil gå ut på at supportergruppene er helt stille de første 15 minuttene av kampene i runde 17 og 18 av Eliteserien – ingen sang eller jubel. De 15 minuttene med absolutt stillhet vil etterfølges av vekselsrop mellom hjemmelagets og bortelagets supportere, der hjemmelaget starter med å rope «HATER, HATER» og bortelaget svarer med «HATER JÆVLA VAR».

Denne protesten kommer AaFK sine supportergrupperinger, Aalesund Support og Stormen, til å delta på når AaFK møter HamKam på Color Line Stadion 13. august.

– Vi stiller oss fullt og helt bak aksjonen til NSA, og det er full enighet i hele gruppa om å gjøre det, sier styreleder i Aalesund Support, Ole Stenseth Kristiseter.

– For vår del gjelder det hjemmekampen mot HamKam, der vi de første 15 minuttene vil legge ned all aktiviteten vår og være helt stille. Så vil vi starte et vekselsrop hvor bortefeltet svarer, men etter dette vil vi gi 100% av oss selv for å støtte klubben vår verbalt og visuelt, som vi alltid gjør, både i medgang og motgang, legger han til.

Det har stormet rundt videodømmingen i norsk fotball etter at det ble innført før inneværende sesong. Foto: Kristian Moe