Slik så det ut i Skansegata da lysa ble tent mandag kveld. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Vi traff på et av arbeidslaga mens de holdt på å montere lys i Skansegata.

– Vi har allerede holdt på i mange uker med ettersyn og reparasjoner av utstyr, men det er først i dag vi begynner med det arbeid som er synlig for andre, forteller de.

I Skansegata jobber de på oppdrag fra Ålesund Sentrumsforening og de vet at det arbeidet som legges ned blir verdsatt av svært mange som ferdes og jobber i byen.

– Jeg tror folk setter pris på den jobben vi gjør, og heldigvis er det svært lite av det vi henger opp som blir gjenstand for hærverk, forteller Svein Andresen.

Det eneste de kommer på i farta, bortsett fra noen småting, var det året noen klippet nesten alle lysa på Apotekertorget.

– Slikt er selvsagt ikke hyggelig, og helt unødvendig, er de fire skjønt enige om. Og det er ikke særlig vanskelig å stemme i på den enigheten.

To arbeidslag

De har delt seg inn i to arbeidslag, og har i grove trekk delt byen inn i tre områder med tilstøtende gater: Molovegen og Brunholmen, Kipervika og Keiser Wilhelms gate, Skansen og Skansegata.

– Vi starter her i Skansegata i dag, begynner med oppheng av girlanderne og lys over gateløpet i Kongens gate neste mandag, og og skal selvsagt være helt ferdig senest til første helga i advent, forteller de.

For alle oss andre, i alle fall for de fleste av oss: Vi får dra langt færre julelys ut av skap og skuffer hjemme, sjekke dem, for snart er det vel også på tide å få opp lysa utenfor huset.

Vi traff det ene arbeidslaget under lunsjpausen på baker Walderhaug mandag. Fv. Malvin Sporsheim, Kjell p. Stette, Inge Rusten, Knut Lillebø, Kjell Aarønes, Svein Andresen, Lars A. Emblem, Kolbjørn Alvestad og Kjell Gjerde Foto: Kåre Stig Nøstdal