– Dette er en jobb jeg er veldig ydmyk overfor. Jeg merket fra de første samtalene at her er en sterk drive, mye energi og en tydelig retning på hva man ønsker å få til. Det kjente jeg tidlig at jeg hadde lyst til å være med på, sier Sverre Økland.

Økland har lang erfaring og bakgrunn fra toppfotballen som spiller, og har spilt i både Eliteserien og OBOS-ligaen for klubber som AaFK, Kristiansund, Ull/Kisa og Hødd. Han står også bokført med flere aldersbestemte landskamper for U15, U16, U17 og U18-landslagene til Norge.

Trenermessig har Økland erfaring med å trene og utvikle unge spillere. Han har blant anna vært en del av Landslagsskolen og trent alt fra bylag til fylkeslag. I tillegg har han det siste året vært trener og akademileder for Møreakademiet, kombinert med at han har vært en del av A-lagstroppen til Hødd i OBOS-ligaen.

Han tiltrer i stillingen 1. januar. Han skal også ta UEFA A-lisenskurs i løpet av året. Nå ser han frem til å hjelpe unge jenter på Sunnmøre med å oppnå drømmene sine.

– Det er en tydelig rolle der det aller viktigste er å legge til rette for at flest mulig unge jenter på Sunnmøre oppnår drømmene sine. Det skal vi gjøre sammen med breddeklubbene, både på Color Line stadion og ute i breddeklubbene. Vi skal gjøre alt vi kan for at jentene skal ta enda større steg i årene som kommer. Klubben har tatt veldig store steg på kort tid, og har nå et A-lag som er såpass bra at det er attraktivt for unge spillere å være i klubben. Å få være med på den prosessen og være med på å påvirke dem, gleder jeg meg veldig til og var noe som trigget meg, forteller Sverre Økland.

– Stillingen som utviklingsleder i AaFK Fortuna har vært svært attraktiv, men Sverre pekte seg tidlig ut som vårt klare førstevalg. Han er en lagspiller med et skarpt fotballhode, og en erfaring som passer vår profil svært godt. AaFK Fortuna er stolt over å lande en slik kapasitet til å lede klubbens utviklingsarbeid i årene fremover, uttaler sportslig administrativ leder i AaFK Fortuna, Ruben Aalberg til klubbens hjemmeside.