Kampen på Amfi Moa Stadion startet relativt rolig og litt rotete uten noen store målsjanser. Naturlig nok var det AaFK Fortuna som hadde ballen mest, men de slet med å skape de helt store sjansene innledningsvis.

Etter hvert fikk de derimot betalt for overtaket, og tok ledelsen takket være en strålende prestasjon fra kaptein Ingeborg Lye Skretting. Midtbanespilleren danset seg gjennom Herd-forsvaret med noen meget lekre touch og finter, før hun satte ballen i nettet via foten til en forsvarsspiller.

Ingeborg Lye Skretting scoret sitt første mål for AaFK Fortuna mot Herd. Foto: Kristian Moe

De heloransje gjestene fortsatte å styre kampen og skapte etter hvert litt mer foran Herd-målet. Karna Solskjær hadde et godt skudd fra skrå vinkel, men avslutningen ble reddet av Lone Vartdal Forberg i hjemmelagets mål.

Knappe ti minutter før pause skulle AaFK Fortuna doble ledelsen. Maria Herdel Pedersen kom seg løs på kanten og slo inn mot bakerste stolpe. Der fant hun hodet til Ellijanne Skrede Anderson som stanget ballen i en bue over keeper og bort i motsatt hjørne til 2–0 - et resultat som stod seg til pause.

Kontrollerte seieren

Andre omgang var ikke mange minuttene gammel da Karna Solskjær satte inn 3–0 med en volley nede i hjørnet.

Da var kampen så og si punktert og AaFK Fortuna kunne kontrollere resten av oppgjøret. Periodevis slapp de seg litt ned, og var ikke like nøyaktige i alt de foretok seg, men Herd slet med å etablere eget spill og hadde ikke all verden å by på offensivt.

AaFK Fortuna hadde også sjansene til å pynte ytterligere på resultatet, men nøyde seg med 3–0, og tok seg dermed enkelt videre i cupen.