Asbjørnsens nyeste klokkekreasjon er en ny elegant sportsklokke som har tatt inspirasjon fra Flåklypas mest kjente bil, Il Tempo Gigante, og har derfor fått navnet «Il Tempo Gigante Automatisk Kronograf.»

– Å bygge en mekanisk klokke inspirert av Il Tempo Gigante er jo som å hoppe etter Wirkola. Vi har forsøkt å vise ærbødighet for arven til Kjell Aukrust og samtidig peke fremover med designelementer hentet fra bilen og innovative løsninger som aldri før er sett i en klokke, forteller Øyvind Von Doren Asbjørnsen i pressemeldingen.

Il Tempo Gigante Automatisk Kronograf i svart. Foto: Von Doren

Styreleder i Aukruststiftelsen, Lars Espen Aukrust, er fornøyd med det endelige resultatet.

– Det har vært meget spennende å følge design- og utviklingsprosessen som har pågått i snart to år, og jeg er svært imponert over resultatet. Det tror jeg også min onkel Kjell Aukrust ville vært. Som ivrig klokkesamler selv, er det en fryd å være med å innføre nye elementer, sier han.

Lanseringen av den nye kronografen fant sted på NIO House i Oslo torsdag 20. oktober. Klokken kommer i to utgaver: i svart eller brun levert på en racing-skinnreim, og vil ha en begrenset produksjon på totalt 577 utgaver fordelt på de to fargevariantene, informeres det om i pressemeldingen.