Etter at Havila Kystruten bestemte seg for å kutte buffetserveringa om bord i skipa sine, har de redusert matsvinnet med formidable 60 tonn i året! For den innsatsen fikk de Q Matredderpris i november i fjor, samtidig som de ble nominert til den enda gjevere Matredderprisen 2023.

Q Meieriene bruker melkekartongene sine til å vise fram flere av vinnerne av Q Matredderpris, og der kan man denne våren se en tegning av et av Havilas kystruteskip. I tillegg kan man lese litt om hva Havila har gjort for å redusere matsvinnet.

Fra buffet til kortreiste småretter

Ved å droppe den tradisjonelle buffetserveringa og gå over til ulike småretter som kan bestilles til frokost og lunsj, satte Havila Kystruten seg som mål å redusere matsvinnet til 75 gram per gjest per dag. I 2023 endte matsvinnet helt nede på 58 gram per gjest per dag! Ambisjonen ble altså oppfylt med god margin, og alt i alt ble altså det totale matsvinnet redusert med hele 60 tonn i året.

Smårettene består i stor grad av kortreist og lokalprodusert mat, og utvalget er så stort at gjestene kan spise mange nye retter hver dag uten å risikere overspising, går det fram av ei pressemelding.

– Fortjent hedersplass

– Q Matredderpris er noe vi er stolte av, og at vi kan løfte frem vinnerne på våre melkekartonger er helt naturlig for oss. Havila Kystruten har virkelig tatt et bevisst og riktig valg for å bidra til å redusere matsvinn og fortjener hedersplassen på våre melkekartonger denne våren, uttaler merkevaresjef Pål Rasmussen hos Q-Meieriene.