– Det var en fantastisk opplevelse. Olaf og Robin snakket mye om akademiet i Ålesund, og om det å følge drømmene sine uansett, forteller prosjektleder Harald Eidsaa.

Robin Dale Oen som holder foredrag. Foto: Harald Eidsaa

Ungdommer i utenforskap

Dale Oen Academy er et tilbud for ungdommer i alderen 15–20 år, som har falt utenfor skole, studier eller jobb, og som ønsker et modningsår før videregående eller som forberedelse til arbeidslivet. Akademiet er allerede etablert i Oslo og Bergen, og kommer til Ålesund til høsten, og vil holde til på Stafsethneset og i det gamle bankbygget ved NTNU. I løpet av tiden på Dale Oen Academy får deltakerne lære om seg selv, andre og verden, samt få troen på seg selv gjennom mestringsopplevelser og aktiviteter av ulike slag.

– Det er et karakterbyggende år. Vi pleier å si at vi ikke gir karakterer, men bygger karakter. Dette er et tilbud for ungdommer som vi trenger tilbake i samfunnet, sier Eidsaa.

Olaf Tufte og Robin Dale Oen snakket om Dale Oen Academy foran 450 elever og ansatte på Blindheim ungdomsskole. Foto: Harald Eidsaa

– Hvorfor valgte dere å starte opp med akademiet her i Ålesund?

– Det begynte for litt over et år siden. Noen hadde hørt om det, og folk ønsket at vi skulle få det hit. Siden har vi jobbet ganske hardt for å få det til. I Ålesund er det få tilbud for ungdommer i utenforskap, og vi tror akademiet blir en ressurs og bra for ungdommene. Så nå kjører vi på til høsten, fastslår prosjektlederen.