Sirkulærøkonomi var et gjennomgående tema da elever med Ungdomsbedrift i videregående skole møttes under fylkesmesterskapet for å vise fram forretningsideene de har jobba med dette skoleåret.

Elever med Ungdomsbedrift jobber med alt fra ideutvikling, markedsundersøkelser og forretningsundersøkelser til arbeidsmiljø og framstilling av egne bedrifter. De arbeider med konkrete løsninger knytta til alt fra nære problemstillinger som personlig økonomi, mobilbruk og kompetanseheving til store, globale tema som overforbruk, økende temperatur og helse.

En sprudlende og dyktig gjeng fra Fargespill i Ålesund løfta stemninga enda noen hakk. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

50 frivillige fra arbeids- og næringslivet i Møre og Romsdal stilte som jury under fylkesmesterskapet. De valgte ut fire Ungdomsbedrifter som blir sendt videre til norgesmesterskapet som holdes på Lillestrøm i mai – tre av dem fra Ålesund: TerraDesign UB fra Ålesund videregående, Brukbart UB fra Akademiet videregående, Deep Sleep UB fra Spjelkavik videregående og Skinne UB fra Molde videregående.

Juryleder Eirik Kanck fra UN Global Compact hadde blant anna dette å si til ungdommene etter at fylkesmesterskapet var vel overstått:

– Bærekraft i dag er utrolig viktig. Og det som er så fantastisk å se for oss, er at dere har skjønt det, kontra dem som er en god del år eldre enn dere. Fortsett å være nysgjerrig, fortsett og lek og fortsett å stille spørsmål!"