Anne har vært svært opptatt av og glad i interiør omtrent hele livet, mens Magnus har vært interessert i maskiner og såkalte «duppeditter». For noen år siden, nærmere bestemt i 2019, begynte de å tenke om de kunne kombinere sine to kjærligheter i livet – interiør og maskiner. Etter litt planlegging bestemte de seg året etter for å gjøre nettopp dette, men det tok enda ett år før de fikk kjøpt inn de nødvendige maskinene for å komme skikkelig i gang. I 2021 ble disse også kjøpt inn og LiTO design ble en realitet.

– Det er et sideprosjekt som er kjekt å holde på med. Vi er et godt team, der Magnus er teknisk ansvarlig mens jeg har kontroll på estetikken. Selv om vi har tre unger er det kjekt å ha noe å styre med, og vi har også involvert dem litt, så nå har det på en måte blitt et familieprosjekt, forteller Anne Vedlog.

Oppkalt etter barna

Om det ikke var tydelig allerede, er LiTO design et verksted som lager interiørdesign i forskjellige materialer. Utvalget av produkter er stort og svært variert, med alt fra fødselsrammer og fjøler til veggdekor, husnummerskilt, kranser og nøkkelringstativ.

– Vi har mye forskjellig, og lager egentlig det meste som går an å gravere på. Og så lager vi ting i tre, for da blir det litt tidløst, sier Anne, som videre forteller hvor navnet LiTO kommer fra.

– Vi lurte lenge på navnet vi skulle ha, men fant til slutt ut at vi skulle oppkalle det etter barna våre. LiTO er derfor sammensatt av navna til de tre barna våre; Linus, Theodor og Olander. De har etter hvert blitt en naturlig del av alt, forklarer hun.

Fødselstavler er populære gaver til barnedåper og til nyfødte. Her er tavlen til Linus, som Anne og Magnus har lagd til seg selv. De to andre barna, Theodor og Olander har også egne tavler hengt opp på stueveggen. Foto: Privat

Personlig preg

For interiørinteresserte Anne er det viktig at interiøret skal være personlig. Derfor har også designene til LiTO design et personlig preg, til en viss grad.

– Interiøret i et hjem skal vise hvem som bor der, og være varmt og trivelig, synes jeg. Er det du som er hjemme, er det du som skal trives. Vi lager derfor mye på etterspørsel, sier hun.

Hvordan bestiller man hos dere?

– Det går stort sett gjennom Facebook og Instagram. Vi har ikke nettbutikk enda, selv om vi hadde håpet at den skulle være oppe og gå nå, men det har blitt satt litt på vent. Men det er bare å ta kontakt med oss, så ordner det seg nok, opplyser Anne Vedlog.

Kjærlighetsfuglene som veggdekor er ganske populære. Foto: Kristian Moe

Mer enn de trodde

Da hun og ektemannen starta LiTO, ønsket de bare å prøve seg frem og se hvordan det gikk. Planen var alltid at det skulle være et hobbyprosjekt, og ambisjonene har ikke endra seg med tiden. LiTO skal fortsatt gjøres som en fritidssyssel, selv om etterspørselen og pågangen på produktene deres har vært større enn de trodde da de starta.

– Det kommer litt i bølger, men det har vært mer enn vi så for oss. Sånn sett har det vært bra, og det er akkurat passelig for et hobbyprosjekt som dette er. LiTO skal ikke ta over for jobb, men være noe for at vi skal ha noe å gjøre på og sysle med i helgene, forklarer Anne og Magnus.

Kjøkkenfjølene er produktet Anne liker best å lage. Foto: Kristian Moe

Stor positivitet

De to driverne av LiTO design er også svært fornøyde med alle tilbakemeldingene de får fra folk som har kjøpt produkter av dem.

– Det har vel egentlig vært utelukkende positive tilbakemeldinger. Det er kjempeviktig for oss at vi får gode og ærlige tilbakemeldinger. At det har vært så mye positivitet er et tegn på at vi gjør noe riktig, og det gjør det kjekt å holde på med. Så det er veldig gøy at folk har vært fornøyde, smiler Anne og Magnus Vedlog.

Anne holder frem nøkkelringstativ og nøkkelringer som de har laga. Foto: Kristian Moe