– Vi har vi fått bekreftet at det tradisjonelle Julemarkedet i Moloveien ikke blir arrangert i år og det synes vi er synd. Elevene ved Akademiet har i mange år pleid å ha kafé i «Julegata i Moloveien». Dette er en del av praksisen for klassen Salg, service og reiseliv, forteller Martine Myren, lærer ved Akademiet.

– Elevene på Akademiet vgs. har derfor bestemt seg for å arrangere et lignende arrangement; «Jul på Akademiet». Dette skal være både utendørs og inne i 4. og 5. etasje, sier Jarle Sæterstøl, lærer ved Akademiet.

Her på utedelen i 5. etasje skal de ha tenning av julegran og her vil også være bålpanne og mulighet til grilling om været tillater det. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Ønsker utstillere

Både elever og eksterne utstiller har mulighet til å ha egne salgsboder hvor alle kan tilby sine produkter denne dagen. De skal slå sammen alle klasserommene i 4. og 5. etasje så det blir god plass til boder.

– Vi har mulighet til å ha utstilling ute, både med eller uten bil, og inne i skolens lokaler. Om noen av utstillerne som har vært med tidligere er interessert i å delta på dette arrangementet, eller ønsker mer informasjon, er det bare å ta kontakt med meg, sier Martine og legger til:

– Det som er kjekt er at vi allerede har fått påmelding fra aktører som har vært med tidligere, forteller hun.

Her er det plass til 6–7 utstiller-biler. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Elevene som arrangerer

Det er først og fremst elevene ved Salg, service og reiseliv på vg2 som er arrangører. Dette er en del av skoleprogrammet.

– Det ble litt annerledes i år enn tidligere år. Det blir en mye større jobb for elevene siden de skal stå for hele arrangementet, og vi har ikke helt klart å få oversikt enda over hvor mange tråder vi må holde i. Lærerne må nok inn å hjelpe litt til med organisering for at det ikke skal bli for overveldende for elevene, sier Jarle.

Julegrantenning

På plassen utenfor 5. etasje skal de ha tenning av julegran, og det vil også være bålpanne og mulighet til grilling om været tillater det. Hele kantinen i øverste etasje skal også brukes til julekafe.

– Vi skal pynte skolen, ha juletretenning, gløgg, julekor, kafé, aktiviteter for barna og mye mer. Det som også er fint er atom det plutselig blir helt elendig vær har vi mulighet å være inne. Og trenger vi mer plass så bruker vi flere etasjer. Vi håper og tror vi skal klare å skape en stemningsfull dag i byen, avslutter Martine.

Akademiet i Ålesund holder til i Moloveien og har store lokaler med flott utsikt over byen. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Julegata i Moloveien

«Julegata i Moloveien» skriver følgende på sin Facebook-side:

«Hei, Det blir dessverre ikke arrangert Julegate i Molovegen i år.»

Det er Richard Lindin som er administrator for Facebook-siden til «Julegata i Moloveien» som har lagt ut posten.