Bygget, som tidligere var grått og relativt lite iøynefallende der det lå i bakken på motsatt side av gaten for nedkjøringen til bobilparkeringen, har fått både en ny frisk gulfarge og nye vinduer.

– Vi har tatt utgangspunkt i en fargepalett for husene rundt Ålesundet, og jobbet oss frem til denne gulfargen, sier styreleder i sameiet Sorenskriver Bulls gate 12, Kristine Leikanger.

Hun forteller videre at Ålesund kommune har vært inne og godkjent fargepaletten for fasadeendringen, men Kristine tar på seg store deler av ansvaret for den gulfargen som til slutt ble valgt.

Slik så huset ut før det ble gult. Foto: Kristine Leikanger

Fra industri til boliger

Huset som er bygget på 1950-tallet og blant annet var tilhold for Sanne heis i en årrekke, er nå omgjort til i alt 17 leiligheter.

– Vi har gjort langt mer enn bare å endre farge på bygningen. Vi har også etterisolert fra utsiden. Så har det blitt lagt på plater som blir behandlet med en helt spesiell silikonmaling. Vi hadde tidligere en del utfordringer med vanninntrenging gjennom sprekker i betongen, men med dette er disse problemene eliminert, forteller styrelederen.

Og med den jobben som har vært gjort nå, påregnes det ikke vedlikehold av fasaden de neste 15 til 20 årene.

Det pågår nå arbeider på endeveggen av bygningen. Dette arbeidet skulle egentlig ikke påbegynnes før på nyåret, men på grunn av mye godt vær valgte Kaspars Bygg å gå i gang allerede nå. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Forsinket oppstart

Arbeidet på Sorenskriver Bullsgate 12 skulle egentlig ha startet for over ett og et halvt år siden.

– Vi har hatt mange firmaer inne for å se på jobben, men ingen valgte å gi oss tilbud. For ei stund siden fikk vi kontakt med Kaspars Bygg AS og Kaspars Ivanans, og han ville ta på seg jobben. Vi er strålende fornøyd med både Kaspars og den jobben folka hans har gjort. Han har til tider vært både prosjektleder og håndverker, noe som har gjort prosessen mye mer smidig for både meg og resten av beboerne i gården, skryter Kristine.

Kristine Leikanger er strålende fornøyd med både jobben som er gjort og resultatet. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Uaktuelt å selge

Kristine Leikanger jobber med regnskap i Ålesund Sentrum, men bor akkurat nå på Valderøya. Leiligheten i Sorenskriver Bulls gate har hun leid ut.

– Akkurat nå er familiesituasjonen slik at vi måtte ha en litt større bolig, men å selge leiligheten her er helt uaktuelt - I alle fall nå etter oppussingen av gården. På et eller annet tidspunkt er planen å flytte tilbake hit,avslutter en storfornøyd Styreleder, Kristine Leikanger.

Også Bakgården i bygget er etterisolert og har fått ny farge. Her ble også nabogårdene berørt, og Kristin Leikanger skryter av et godt samarbeid med naboene. Foto: Kåre Stig Nøstdal