– Prestasjonen er ikke voldsomt god. Vilje, ønsket og arbeidsinnsatsen er ikke noe å si på, men vi kladdet voldsomt. I første omgang er vi dårlige. Vi har høye skuldre, slår vekk ballen, spiller på oss masse brudd og virker å slite defensivt. Inn mot pause får vi mer grep og det normaliserer seg litt etter 1–1. Andre omgang er jeg ganske fornøyd med, for den har vi mer eller mindre kontroll på hele veien. Vi kan punktere kampen etter 2–1 også. Kort oppsummert er det de tre poengene som gleder oss, men prestasjonen er et godt stykke unna det vi kan, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Han forteller også at han måtte gjøre noe justeringer i pausen etter den første omgangen.

– Vi senket laget. Vi slapp ned vingbackene slik at vi fikk ligge med smalere sidestoppere. Og vi slapp toppresset i alt anna enn å låse av på femmeter, eller hvis det var åpenbare muligheter å gå høyt. Det var et veldig klart grep, forklarer han.

– Jeg er veldig glad for at vi vinner, men litt skuffet over at prestasjonen ikke er bedre, fordi vi var såpass gode mot Åsane i siste treningskamp. Derfor forventet jeg at vi var bedre, avslutter Fagermo.

Marerittstart

Første kampen etter sommerferien kunne ikke startet verre for AaFK Fortuna. I borteoppgjøret mot Grei, var det hjemmelaget som fikk en pangstart da Julie Kristine Solskjær satte ballen bak ligadebutant Michaela Moran.

Vertene fortsatte å presse også etter scoringen, og var nære ved å doble ledelsen ved flere anledninger. AaFK Fortuna-keeper Moran måtte blant anna hente frem en sterk redning for å hindre nytt baklengsmål.

Og like etterpå var Grei enda nærmere scoring, men marginene var i favør AaFK Fortuna og ballen smalt i tverrliggeren.

Viktig utligning

Utover i omgangen kom AaFK Fortuna mer opp på nivå og begynte å etablere press mot målet til Grei, selv om de helt store sjansene uteble inntil videre.

Men sjansene skulle komme etter hvert, og bare et bare gode redninger fra vertenes keeper Amalie Kragset hindret utligning. Etter 35 minutter klarte derimot ikke sisteskansen å stå imot, da Guro Hammer Røn stanget inn 1–1 på en corner.

Gjestene hadde et par muligheter til før pause, men 1–1 sto seg til pause.

Snudde kampen

I andre omgang var tangotrøyene mer til å kjenne igjen, og bortelaget jaktet et ledermål. Grei ble trykket mer tilbake på egen halvdel og måtte satse på kontringer inn i mellom angrepsbølgene fra AaFK Fortuna.

Hjemmelagets forsvar og keeper sto lenge godt imot, men halvveis ut i omgangen måtte de kapitulere for andre gang. AaFK Fortuna kontret med Nora Harnes Håheim og Maria Herdel Pedersen i spissen. Håheim spilte gjennom Herdel Pedersen, og den danske lynvingen hamret inn 2–1 alene med keeper.

AaFK Fortuna kunne punktert kampen i løpet av de siste 25 minuttene, men tok ikke vare på sjansene. Dermed ble det en spennende avslutning på kampen, der de heloransje måtte stå imot presset fra Grei.

Til tross for et par halvskumle situasjoner, klarte AaFK Fortuna å holde unna og kjempe til seg tre poeng.