Holmen har hoppet på ski et helt liv, siden han gikk på folkeskolen i Vardø. Han var en av tre som stilte i klassen 50 til 90 år, og hadde det lengste hoppet på hele 20 meter. De to andre i denne klassen var Sindre Helland fra Stordal IL og Jan Ringseth fra Velledalen IL.

Kåre Holmen har fått mye oppmerksomhet som verdens eldste skihopper. Foto: Bilde

– Vi i vår klasse skal i løpet av sesongen komme oss opp i 40-meters bakken, men trenger litt mer grunntrening først, lover Kåre Holmen, og kan videre fortelle at han innehar verdensrekorden for de over 80 år, på hele 28,5 meter.

Ingen ting å si på spensten hos hopperne Foto: Spjelkavik IL

Men det var ikke bare i den veteranklassen det var god deltagelse. Hele 23 deltagere fra seks til 83 år stilte på samlingen.19 stykker hoppet i den minste bakken, deriblant noen foreldre som sporty stilte opp. Olai Holen fra Spjelkavik IL satte ny bakkerekord i denne bakken (K12,5), med hele 17 meter.

– Vi er veldig fornøyd med besøket både lørdag og søndag. Mange prøvde hopp for første gang og mange prøvde å renne på ski i unnarennet, forteller Lars Tore Hatlehol fra hoppgruppa i Spjelkavik IL.