Ålesund, Vegsund: Det er meldt om røykutvikling fra Rabbevågen barnehage. Alle som er på barnehagen er det kontroll på. Nødetatene er på veg til stedet. Saken oppdateres, melder politiet fredag kl. 10.52.

Ålesund Brannstasjon Spjelkavik Brannstasjon rykker ut til melding om røykutvikling i Rabbevågen Barnehage. Brannvesenet er fremme og melder at det ikke er brann. Situasjonen er under kontroll heter det i en oppdatering fra ÅBV kl. 11.03.

Det har vært varmgang i en høyttaler som stod til ladning. Situasjonen er avklart. Barna blir ivaretatt av de ansatte på barnehagen, melder politiet kl. 11.22.

Informasjon fra Ålesund Kommune:

Det har oppstått røykutvikling i en høyttaler som stod på lading i Rabbevågen barnehage. Alle i barnehagen er evakuert ut og blir midlertidig flyttet til Vegsund barnehage. Foreldre og foresatte er informert direkte. Barna og personalet ble raskt evakuert og har ikke blitt utsatt for røyk. Rabbevågen barnehage blir luftet i helga og klart for bruk igjen fra mandag morgen, skriver Ålesund kommune i ei pressemelding.