Salon Marie i Nedre Strandgate 18 ble startet av Anne Marie Balsnes, svigermoren til Tone Balsnes i 1976. Det var den første komplette hudpleiesalongen i Ålesund. Tone arbeidet i salongen fra 1980, overtok som driver i 1985 og drev den selv helt til 2008. Da leide hun ut salongen og fortsatte selv på deltid for de nye driverne i noen år.

Selv om det nå er Marita Longva som tar over som driver, vil Tone inn i mellom også være å se i salongen.

Marita Longva, Reidun Haram Longva og Tone Balsnes utenfor huset i Nedre Strandgate, der salongen har holdt til siden 1976. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Et nært forhold til stedet

-Jeg vet at Tone og svigermoren hennes har lagt mye av seg selv inn i driften av salongen. Jeg er stolt av å få drive denne arven videre, da salongen også har betydd mye for meg i disse årene, sier Marita.

Da hun var 18 år og studerte hudpleie, hadde hun praksisplass på salongen og har også vært innom og jobbet deltid her siden i 2012.

Ei aktiv dame

Både Tone og Reidun, som for øvrig er moren til Marita, kommer til å være på salongen fremover.

– Jeg kommer fortsatt til å ha enkelte timer her og Reidun, som er utdannet masasjeterapaut, vil også være her en del, forteller Tone.

Marita har nemlig en femti prosent stilling som Fysioterapeut i Giske kommune, i tillegg til at hun i ti år har hatt, og vil fortsette å ha gruppetimer på Delta Aktivt.

-Jeg elsker jobbene mine, men har de siste årene kjent at jeg kunne tenke meg å drive enda mer med hudpleie, så når denne sjansen bød seg kunne jeg ikke la den gå. Jeg synes det er så gøy å skape og utvikle, så dette passer meg perfekt, sier Marita.

Det ligger i detaljene

– Jeg har tidligere jobbet som hudpleier i en av de beste salongene i Bergen og kan også ta med mye erfaring derfra: Viktigheten av de små detaljene, den gode stemningen, og ikke minst at et besøk hit også handler mye om å unne seg en fortjent pause, forklarer hun.

Marita, som både er utdannet og har jobbet som hudpleier og fysioterapeut i mange år, vil kunne tilby en ekstra dimensjon til massasjene. Nå gleder hun seg til å bringe tradisjonene videre ved salong Mari og understreker at også menn er velkommen i salongen.

– Jeg tenker at her er alle velkommen, også menn. Alle fortjener vel å ta litt ekstra vare på seg selv i blant, avslutter Marita Longva.

– En tur innom salongen skal være mer enn bare ei behandling, her skal man kunne synke ned i sofaen til ei velfortjent hvilepause i en behagelig, avslappende atmosfære, lover Marita. Foto: Kåre Stig Nøstdal