Anniken Haukeberg fra Skodje er kåret til Årets lærling. Det syns hun er både stas og ei stor ære:

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg har hatt ei så fin bedrift som SR Group, og gode støttespillere rundt meg som har gjort lærlingtiden til den fineste og mest lærerike perioden i livet mitt, sier hun om tildelingen.

Etter yrkesopplæring på Fagerlia – Ålesund v.gs, var Anniken lærling i yrkessjåførfaget hos SR Group i Kristiansund. Både lærebedrift og prøvenemnda nominerte Anniken til årets lærling, og i konkurranse med mange andre dyktige lærlinger, var det hun som stakk med den gjeve prisen.

Som Årets lærling vil hun få en pengepremie på 10 000 kroner, diplom og blomster. Med denne prisen ønsker Møre og Romsdal å synliggjøre og hedre alle de dyktige lærlingene i fylket.

Foto: Jon Ødegård/SR Group

Profesjonell og engasjert

I følge lærebedriften har Anniken vært uredd, nysgjerrig og åpen for nye utfordringer. Hun har vist stor evne til å opptre profesjonelt, og har alltid vært imøtekommende og engasjert i jobben. Bedriften har satt stor pris på den positive oppmerksomheten hun har fått, både på arbeidsplassen og fra kunder og samarbeidspartnere. Gjennom lærlingtiden har hun i tillegg hatt med seg elever fra utplassering og vist ei ypperlig evne til å ta hånd om og bry seg om elevene samtidig som hun med stor iver har delt av sin kunnskap.