Hedersprisen er en pris som tildeles årlig og skal tildeles som heder for betydningsfull, samfunnsnyttig innsats for innbyggere i Ålesund kommune. Prisen er en anerkjennelse for utført arbeid, og som kan være ei oppmuntring til å fortsette det gode arbeidet.

Under møtet tirsdag 3. oktober, vedtok Ålesund formannskap at Mariell Gausnes Aasen og Thea Elise Vestre Aasen og Cheerleadergruppa Ørskog Angels er vinneren av Hedersprisen for 2023 med følgende begrunnelse:

«Mariell Gausnes Aasen og Thea Elise Vestre Aasen, som da var 17 år gamle, var initiativtakere og grunnleggere av Cheerleadergruppa Ørskog Angels. Initiativ, pågangsmot, samt evne til å få med seg lagspillere, både fra Ørskog Idrettslag, nye aktive medlemmer og foreldre/styremedlemmer, gjør at Ørskog Angels står som et av de mest populære fritidstilbudene på Sjøholt. Disse to jentene fikk på plass et helt nytt og annerledes fritidstilbud, var aktive som utøvere, trenere, inspiratorer, materialforvaltere, innkjøpsrådgivere og tilretteleggere. De våget å satse på et nytt og spennende fritidstilbud, la mye arbeid i det og de fikk det til. Vi mener at det er svært imponerende med slik frivillighet i ung alder, og er sikker på at de kan være til stor inspirasjon for andre.»

Siden oppstarten i 2010 har Cheerleadergruppa Ørskog Angels vokst til å hevde seg i Norgestoppen. Under Norwegian Cheer Team, som regnes som et uoffisielt Norgesmesterskap for cheerleadere, deltok Angels Cheerteam med to lag, som begge kapret med seg pokaler. Juniorlaget havnet på 2.-plass i kategorien All Girl Median, mens seniorlaget stakk av med gullpokalen i kategorien All Girl Elite. I dag har cheerleadergruppa 120–130 aktive medlemmer.

Utdelinga av selve prisen vil skje 30.11.23 på det siste kommunestyremøte i nåværende kommune i 2023.