«Stuene» er navnet på det nyeste serveringstilbudet til Hotel Brosundet og hadde offisiell åpning mandag ettermiddag.

– Jeg er skikkelig glad for å endelig kunne åpne. Det har tatt litt tid, men nå har vi fått inn de rette folkene og alt er på plass, så det er skikkelig gøy. Jeg tror dette vil tilføre Hotel Brosundet og Brunholmen noe nytt, og det vil gjøre at det skjer noe her hele tiden. Det har vært viktig for oss at det er pulserende liv på hotellet og jeg har skikkelig tro på at det skal bli veldig bra, sier en storfornøyd hotelldirektør ved Hotel Brosundet, Camilla Espeseth.

Foto: Brosundet ©Marte Garmann/Garde
Foto: Brosundet ©Marte Garmann/Garde

Hjemmekoselig

Fra før driver Hotel Brosundet Butikken, Arkivet Bar og Apotekergata No. 5, og skal også åpne nye Sjøbua senere denne måneden. «Stuene» skal imidlertid være noe annet og skille seg fra både Sjøbua og No. 5, får vi opplyst av kokk og konseptansvarlig, Arianna E. V. Gatti.

– Hotel Brosundet er et internasjonalt hotell som tar imot gjester fra hele verden. Konseptet til «Stuene» er å samle alle og gi dem følelsen av at de er hjemme i egen stue og har det koselig. Det er veldig viktig for oss at dette er et komfortsted, mens Sjøbua er litt mer eksklusivt. Menyen representerer konseptet vårt, med retter som legger vekt på de lokale ingrediensene, uten at det blir veldig fancy, forteller hun.

Arianna Gatti og Azucena Garcia opplyser at menyen til «Stuene» vil ha et bredt utvalg med kontinentale og signaturretter. Menyen kommer også til å endre seg slik at den passer til de ulike sesongene. Foto: Kristian Moe

Kontinental mat

Videre blir vi fortalt at menyen blir variert, med både kontinentale retter og retter man finner på de fleste andre restauranter.

– Vi har et bredt utvalg av retter. Man kan få alt fra burgere, salater og sandwicher til fiskesuppe, entrecôte og gnocchi. Så det blir nok noe til enhver smak, sier restaurantsjef Azucena Garcia.

Hun legger til at «Stuene» kommer til å endre menyen som passer til de ulike sesongene på året, men at restauranten kommer til å ha noen signaturretter som gjestene alltid vil finne på menyen.

– Av signaturrettene våre kan jeg nevne fiskesuppe, ostekake og moules frites. Ellers kan man få cæsarsalat og club sandwich, som er retter man kan forvente er på menyen til de aller fleste restauranter. Så har vi spesielle retter som gnocchi og sjøkreps, som er noe man ikke får overalt, utdyper restaurantsjefen.

Foto: Brosundet ©Marte Garmann/Garde

– Nyt maten overalt

Hotelldirektør Camilla Espeseth kan informere om at «Stuene» vil holde åpent hver dag fra klokka 16 til klokka 22 med full meny.

– Vi vil at gjestene skal kunne sitte overalt, og ikke bare i restaurant/frokostsalen. Gjestene skal kunne kose seg og bare sette seg ned og spise, alt etter hvor de ønsker. Det har med den viben av hjemmekoselighet vi ønsker folk skal få når de kommer innom. Man kan nyte maten overalt, akkurat slik man gjør hjemme, enten det er i frokostsalen, i lobbyen eller på rommet, sier hun.

Og avslutter med å ønske alle som vil velkommen.

– Vi har ikke reservasjoner, så det er bare å ta turen innom, smiler Camilla Espeseth.