– Nå er vi endelig i gang og det er veldig kjekt, sier eier og pedagog hos Å Studio, Elisabeth Steffensen med et stort smil.

Å Studio ble startet for rundt tre år siden av Geir Leirvåg under navnet Ålesund Dansestudio. I begynnelsen var dansesalene på Ålesund videregående skole avdeling Fagerlia tilholdsstedet til dansestudioet, som tilbydde danseopplæring for barn. Etter hvert ble det flere og flere kurs, og litt før sommeren i fjor kom ideen om Å Studio, med Elisabeth på laget.

– Geir ville gjerne ha meg med, men så ble det satt litt på vent. Men vi bestemte oss for å satse, og da vi fikk dette lokalet var det bare å kjøre på, forteller Elisabeth.

Det nyoppussede danserommet til Å studio. Foto: Kristian Moe

Sammen med Redningsselskapet

Det nye lokalet til Å Studio ligger vegg i vegg med Redningsselskapet på Sørneset. Å Studio overtok lokalet i november i fjor, og har frem til nå pusset opp og gjort alt klart til å ta imot alle kurselevene.

– Jeg fikk en telefon fra Geir om at et skikkelig bra lokale med god beliggenhet hadde blitt tilgjengelig. Da vi var her første gang, følte vi ganske raskt at dette kunne gå. Nå har vi fått til alle rommene og er veldig fornøyde, sier Elisabeth.

Kurs i «alt»

Hun opplyser også at Å Studio tilbyr kurs for både barn og voksne innen hiphop, jazz, ballet, yoga, dance cardio, musikal og teater. Til sammen er det 10 instruktører fordelt på alle disse kursene. Forrige mandag var det både feiring av at lokalet var ferdig oppusset og starten på opplæringstimer for elever i noen av kursene.

– Teater, teaterlek og musikal startet opp på mandag. Det var kjempedeilig å komme i gang og det har vært en veldig fin uke, smiler Elisabeth.

Og med nytt lokale ser hun og Å Studio fremover.

– Nå ser vi bare en vei og det er oppover. Vi har blant annet ambisjoner om å starte opp en improgruppe med studentene i Ålesund Studentsamfunn, der vi forhåpentligvis kan få til forestillinger ganske ofte, avslører Elisabeth Steffensen.

Blackbox-rom Foto: Kristian Moe