– Målet er å samle frivillige fra hele regionen for å bidra til å gjøre regionen vår til et renere, tryggere og sunnere sted å bo, forteller Mateusz Bay i Rydd Møre.

Vårryddedagen 18. mars

Vårryddedagen er en flott mulighet til å vise din støtte til miljøet, eller å gjøre noe gøy sammen med familie eller venner. Enten du er en enkeltperson, familie, vennegruppe, kjærestepar, organisasjon eller bedrift, så ønsker vi dere hjertelig velkommen, sier han.

Rydd Møre garanterer god stemning, ryddeutstyr som hansker og poser i flere størrelser, håndtering av avfall, musikk og grillmat - gratis til alle deltagere. Det blir gratis felles avreise med innleid buss fra Rutebilstasjonen, eller man kan kjøre egen bil til ryddeområdet.

– Vi mener at ved å jobbe sammen kan vi gjøre en reell forskjell i samfunnet vårt. Ved å iverksette tiltak for å rydde opp miljøet vårt, forbedrer vi ikke bare helsen og sikkerheten til regionen vår, men setter også et eksempel for andre å følge, sier Bay.

I løpet av de fem prosjektårene Rydd Møre har kjørt på så har de engasjert over 3100 frivillige og over 1500 skolebarn. Det er blitt samlet inn nesten 30 tonn søppel og ryddet over 50 km strandlinje.

Om Rydd Møre

I 2019 etablerte LD Studio AS prosjektet Rydd Møre med bakgrunn i at Ålesund Kommune i april 2018 forplikta seg til å følge opp om FNs bærekraftsmål nummer 14, “livet under vann.” Målet med prosjektet har fra starten vært å kunne tilby frivillige og organisasjoner velorganiserte og gratis ryddeaksjoner. Siden den gang er prosjektet blitt en frivillig organisasjon og jobber i tillegg med å finne verdifulle måter å bruke avfallet som samles opp. De har siden 2021 også arrangert "Ryddeligaen" hvor de inviterer alle barnehager og barneskoler i regionen til å bli med ned i fjøra.