Siden 2015 har restauranten vært eid og drevet av ekteparet Karine Lau og Eddie Ng, men etter åtte år som eiere gir de stafettpinnen videre.

– Det er på tide for oss å trekke oss tilbake og fokusere på familien. Det er lange dager og mange arbeidstimer, og siden vi nå har en liten unge, ønsker vi å rette mer fokus og tid mot familien, sier Karine Lau.

Stabil business

Red & Hot serverer asiatisk mat, både kinesisk, thailandsk og sushi. Karine Lau opplyser at restauranten har gått stabilt bra så lenge hun og ektemannen har drevet. Unntaket var tida med korona, der det var veldig stille med kunder og restauranten holdt stengt en stund. Men etter at de åpna igjen har det gått bra.

– Vi har hatt en stabil tilstrømming av kunder. I det siste, spesielt etter at vi startet med Foodora for litt over et år siden, har trenden gått opp og flere fikk vite om oss, forteller Lau.

– Take away er det mest populære. Folk elsker å bestille hos oss. Også de som kommer innom restauranten elsker maten vår. De synes det er en veldig familievennlig restaurant og de koser seg her, forteller hun videre.

Karine Lau og Eddie Ng har eid og drevet Red & Hot i åtte år, men ønsker nå å fokusere mer på familien. Foto: Kristian Moe

Nye eiere og nye retter

Hva Karine Lau og Eddie Ng skal gjøre nå som de velger å overlate restauranten til nye eiere, er fremdeles uklart. I begynnelsen skal de hvert fall hjelpe de nye eierne, Songting Yu og Linlin Xue, med overgangsfasen slik at de får en god start. Det kinesiske ekteparet flyttet nylig til Ålesund fra Jessheim, og har lang erfaring fra restaurantbransjen. Når de nå tar over Red & Hot blir det imidlertid første gang de skal eie og drive en restaurant selv.

– Dette blir den første restauranten vi eier, så det blir veldig spennende og vi gleder oss veldig, sier Linlin Xue.

De nye eierne har ikke planer om å endre veldig mye på det nåværende konseptet til Red & Hot. Navnet forblir det samme, og de kommer til å beholde mesteparten av menyen – med noen forbedringer.

– Vi kommer til å oppdatere menyen og gi den litt mer variasjon. Vi skal beholde de populære rettene fra tidligere, men legger til flere populære kinesiske retter for å gi kundene noe nytt og spennende. Blant anna noen retter som ikke er å finne andre plasser i Ålesund, avslører Songting Yu og Linlin Xue.

– I tillegg kommer vi til å servere noen retter på en varm stålplate, som varmer opp og holder maten varm. Det er også nytt her, legger de nye eierne til.

Red & Hot er lokalisert på Hatlane, på motsatt side av veien til Kiwi Hatlane. Foto: Kristian Moe

Åpner snart

Inntil videre holder Red & Hot stengt slik at Songting Yu og Linlin Xue kan forberede seg og gjøre alt klart. Men kundene trenger nødvendigvis ikke å vente særlig mye lenger. Dersom alt går etter planen, åpner Red & Hot igjen tidlig i september – kanskje allerede på tirsdag.

– Det er ikke helt bekreftet siden alt ikke er helt klart, men vi håper at vi kan åpne igjen tidlig i september, sier Linlin Xue.