Hva er ditt viktigste råd til de som skal velge utdanning?

Det er å følge magefølelsen. Jeg tror også det er viktig å lese seg opp på det som interesserer deg, og så kan det være greit å snakke med noen for å lufte tankene sine rundt utdanningsvalget.

Hva er du mest opptatt av nå?

Som elev på videregående skole er det ganske mye å gjøre. Akkurat nå er jeg vel kanskje mest opptatt av å komme meg gjennom hver dag uten å bli stressa [latter].

Hva bruker du fritida di på?

Jeg er deltidsansatt på en lekebutikk, så jeg bruker fritida mi på å jobbe litt der. Ellers liker jeg å se på serier og slappe av.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Det tror jeg må være da jeg var på utvekslingstur med skolen til Belgia. Der bodde jeg med en familie og fikk et innblikk i hverdagen til en familie fra en annen kultur. Det var veldig interessant å se de kulturelle forskjellene.

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Jeg leser ikke så mye nå lenger utenom skolebøker [latter]. Men jeg er glad i krim og tenåringsromanser. Jeg fikk også ei ny bok til jul som er en selvhjelpsbok. Den gir en veiledning til å bli voksen.

Favorittmusikk?

Jeg hører på veldig mye pop og litt indiepop. Jeg hører også på spillelista It’s Hits Norway. Av artister liker jeg veldig godt Emma Steinbakken, Jarle Bernhoft og LÉON. De er veldig flinke.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Ganske mye action. Jeg liker Chicago-seriene, som for eksempel Chicago Fire. Jeg ser også på Med, Blålys, The Voice og Hver gang vi møtes.

Favorittmat?

Jeg har nok en litt typisk tenåringskost. Pizza, hamburger og taco er noen favoritter. Jeg er kanskje spesielt glad i tacorester, som jeg kan ha på jobb dagen etter.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Det er nok flere. Av sosiale medier-apper blir det nok Instagram. Den bruker jeg både til å holde kontakt med familien og til underholdning.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Det er noen sånne småsaker som jeg har litt sterke meninger om, men jeg kommer ikke på noe spesifikt.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet på hjemplassen din?

Jeg bruker ikke så mye kollektivtransport, fordi jeg pleier stort sett å gå. Men jeg har en del venner som benytter seg av det, og der er det litt blandede meninger. Jeg vil si at det er greit nok, men det kunne blitt gjort forbedringer.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Det er veldig mye. Jeg er en litt «borte bra, men hjemme best»-person. Det er en fin trygghet her, og i tillegg er det en fin plass med flott natur og fine folk.

Hva gjør du om ti år?

Jeg er i den fasen hvor jeg sliter litt å bestemme meg for hva jeg vil gjøre etter videregående. Forhåpentligvis har jeg en jobb som jeg trives godt med, og nok fritid til å være sammen med venner og slappe av. Jeg håper også at jeg har fått en utfordring som jeg har vokst på og utviklet ferdighetene mine.

Hva ville du gjort om du fikk ti millioner kroner?

Da ville jeg nok spart en del, muligens i noen aksjer. Jeg tror også at jeg hadde kjøpt meg en leilighet som jeg hadde leid ut frem til jeg fikk bruk for den selv. Jeg ville nok investert en del, men selvfølgelig også brukt litt på noe moro.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Telefonen. Med den kan man få kontakt med folk uansett hvor man er. Tilkoblingen til andre folk er verdifull.

Hva er ditt favorittreisemål?

Jeg er egentlig mest vant med å være hjemme og har ikke reist så mye, men jeg har lyst til å utforske verden. Jeg skal til Italia, og gleder meg til å oppleve landet med all maten. Kanskje det blir mitt favorittreisemål etter at jeg har vært der. Ellers synes jeg at det alltid er kjekt å besøke besteforeldrene mine på Stette.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Det er ganske mye jeg kunne tenke meg å lære, men det jeg kommer på nå er å kjøre bil. Jeg har ikke helt fått til clutchinga og giringa enda, men det kommer seg nok.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Det er nok all sminken min. Jeg trenger den egentlig ikke og den er bare for moro. Hvis jeg skulle kvittet meg med en ting i livet mitt, så hadde det lett blitt den.

Hva gjør du for miljøet?

Jeg er ikke så veldig miljøbevisst, men jeg går mye og blir ikke kjørt. Vi bruker plastposer til søppelposer og resirkulerer. Jeg tar også veldig sjeldent fly.

Hva er meninga med livet?

Å leve med andre og kjenne på kjærligheten fra andre. Det er viktig å ta vare på tilknytningen man har til de man er glad, for uten dem blir livet ensomt. Jeg mener også at man bør utforske hva livet har å by på.