– Maritimt Forum Nordvest er en aktiv pådriver for å synliggjøre, fremme og styrke hele den maritime næringen på Nordvestlandet, og daglig leder Arnfinn Ingjerd har ledet dette arbeidet med stø hånd og solid kompetanse, sier styreleder Dag Vikestrand.

Bransjeforeningen er en del av det nasjonale nettverket til Maritimt Forum, med hovedkontor i Oslo, og daglig leder i Nordvest representerer medlemsbedriftene i regionen, jobber med å utvikle det maritime nettverket og jobber for at lokale og sentrale politikere har god forståelse for næringens virke og betydning.

– Arnfinn har fylt denne rollen veldig godt. Hans pågangsmot, politiske kompetanse og kjennskap til næringen vår er bortimot unik. Vi i styret vil savne samarbeidet med han, men vi har respekt for at alt har sin tid i livet, sier Vikestrand.

Arnfinn Ingjerd (67) selv sier at det ikke er uten vemod at han ga styret beskjed om å gi seg etter nærmere 30 år i maritim næring.

– Jeg kommer sikkert til å angre. Særlig når store ting skjer i regjering og storting som påvirker vår næring, så vil det nok krible. Men jeg skal nok ikke pensjonere meg helt. Jeg vil fortsette som skribent, samt drive rådgivning innen kommunikasjon og politikk. At det er andre dyktige folk der ute som vil se hvor spennende denne jobben i Maritimt Forum er, det er jeg helt sikker på, sier han.

Styret har nå satt i gang arbeidet med å finne ny daglig leder, og vil snart lyse ut stillingen. Samtidig er de glade for at Arnfinn har gitt beskjed i god tid slik at det blir mulig å få til en god overgang.