Kampen startet riktignok bra for AaFK Fortuna, som i åpningsminuttene skapte et par gode målsjanser. Dermed var det ikke ufortjent at Karna Solskjær satte inn sesongens første mål like før kvarteret var spilt.

Men etter ledermålet endret kampbildet seg. Hjemmelaget begynte å slurve og spilte på seg mange unødvendige balltap sentralt i banen. Det ble de straffet for ved to anledninger. Først etter 20 minutter da et svakt oppspill ble snappet opp, og Kolbotn kunne kontre inn utligningen ved Johanne Fridlund.

Karna Solskjær åpnet målkontoen for sesongen ved å gi AaFK Fortuna ledelsen mot Kolbotn. Foto: Kristian Moe

Bare få minutter senere var kampen også snudd, og nok en gang kom baklengsmålet etter en kontring. Stortalentet Martine Trollsås Fenger fikk muligheten og satte inn 2–1 til Kolbotn, som også sto seg til pause.

– Vi virket bra fra start av. Vi var veldig på og positive de første 15 minuttene. Fin åpning, men etter at den første scoringen kommer så klapper vi på en måte litt samme, og det overrasket meg veldig. Når vi får to kjappe imot, er resten av første omgang kaos. Vi henger ikke sammen, vi har dårlige avstander og henger med hodet, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Trykket på etter pause

Etter pause måtte AaFK Fortuna jage utligning, og tok styrte det meste av omgangen. Likevel var det Kolbotn som fikk uttelling ved Tuva Henriksen, som plasserte inn 3–1 fra distanse.

Knappe 20 minutter før slutt reduserte Caylon McMillan for AaFK Fortuna, og skapte ny spenning i kampen. Hjemmelaget presset på for utligning og var nære ved flere anledninger, der den aller største sjansen falt til innbytter Hanna Bråten Gravem. Angrepsspilleren ble derimot stoppet av en god redning fra Kolbotn-keeper Selma Panengstuen.

Tross et massivt trykk mot gjestenes mål fra AaFK Fortuna, ble det ikke flere scoringer. Dermed endte sesongens første seriekamp med et skuffende 2–3-tap mot Kolbotn.

– I sum er andre omgang ganske sterk, spesielt de siste 20 minuttene. Da er det et kjeppa kjør for å få et poeng, og vi bør få med oss ett poeng fordi vi har noen veldig store sjanser mot slutten. Vi burde tatt poeng, men i sum er det veldig skuffende, mener Frode Fagermo.

Caylon McMillan skapte ny spenning i kampen, men reduseringen holdt ikke til poeng. Foto: Kristian Moe

På høyde

Selv om det ble tap i serieåpningen er AaFK Fortuna-treneren relativt fornøyd med prestasjonen.

– Vi er jo på høyde med Kolbotn og vel så det. I etablert forsvar står vi godt og slipper til lite. Det var på kontringer de tok oss. De siste 15–20 minuttene er det veldig god punch i, og da viser vi at vi har veldig mye kraft i laget. Dessverre resulterte det ikke i poeng, avslutter Fagermo.

Også målscorer Caylon McMillan mente at laget gjennomførte en god kamp.

– Jeg synes vi gjorde mange bra ting. Vi var veldig intensive og flyttet ballen bra. Det var en god start, men vi har fortsatt mye å jobbe med og lære, sier den amerikanske midtbanespilleren.

– Det høye presset vårt i andre omgang var bra, og vi hadde mange gode sjanser til å score. Det er bare veldig synd at vi ikke klarte å putte et mål til. Det er ikke gøy å starte sesongen med tap, men vi viste folk hva vi er kapable til, legger McMillan til.