Trimløypa ved Turheisa i Spjelkavik er trakka og klar, både for gående og skigåere. Og ved Spjelkavik videregående skole er det sprøyta vann og laga til for skøyter.

Torsdag kveld var Spjelkavikas venner ute med trakkemaskin og laga til skiløyper på Spjelkavikfjellet. Foreløpig har de trakka trimløypa og turstien fra Turheisa opp til Høglia og videre på nordsida av fjellet og inn til Middagssteinen (litt før Høgkubben).

– Det er enkelte plasser med litt lite snø, men ellers flotte forhold! Allerede i går var det mange ute i løypene, de fleste til fots, men vi så også noen på ski. Og så var det mange barn som koste seg med kjelke, sier Håkon Teigen, som er leder i Spjelkavikas venner.

Hele løypenettet på Spjelkavikfjellet kan ses på tjenesten løyper.net.

Det blir ny løypetrakking på Spjelkavikfjellet fredag ettermiddag/kveld.

Akebakken ved Turheisa er også laga klar.

Når vannet har fått fryse noen timer, er alt klart for skøytekos ved Spjelkavik videregående skole. Foto: Team Spjelkavika

Fredag ettermiddag fikk Team Spjelkavika med seg Dyrøy Betong og sprøyta vann til skøytebane ved Spjelkavik videregående skole. Dette ble første gang gjort for to år siden, midt i koronatida, i en nokså lang og stabil kuldeperiode. Da var det tidvis så mange som ville bruke skøytebana at folk måtte avvises, på grunn av den da gjeldende pandemigrensa på maksimum 200 personer, opplyser initiativtaker Thomas Albertsen i Team Spjelkavika.

– Jeg fikk ideen etter å bodd noen år i Trondheim, der det er mange slike skøytebaner. Nå er det ikke like kaldt her som der om vinteren, men når det nå er meldt et par uker med minusgrader, så er det bare å prøve, forteller han.

Spjelkavikas venner er en del av Spjelkavik IL og ble danna for rundt fire år siden som en sammenslåing av Spjelkavikfjellets venner og Lillevannets venner.

Team Spjelkavika er en vennegjeng som står bak ulike stemningsskapende tiltak som Vikadagene, St. Hans-feiring på Sandane og Lysparken ved Lillevannet.

Torsdag kveld trakka Spjelkavikas venner den flate trimløypa ved idrettsanlegget/hoppbakkene, pluss turstien fra Turheisa opp til Høglia og videre inn til Middagssteinen. Foto: Spjelkavikas venner
Trakkemaskinen i arbeid. Foto: Spjelkavikas venner