1. Har dere en særegen juletradisjon i familien? Jeg prøver å si at det ikke finnes klokkeslett på julaften, slik at vi ikke skal stresse med å se på klokka. Vi skal spise når maten er klar, og stress er forbudt.

 2. Hvis du kunne være en av de tre vise menn, hva slags gave ville du ha tatt med til Jesusbarnet? Hmm, jeg tror jeg ville gitt hakkespettboka fra Disney, den beste boka jeg hadde i min oppvekst. Lærte mange gode triks.

 3. Hvis snøen i jula var laget av sjokolade, hvordan tror du det ville påvirket juletradisjonene? Da tror jeg ikke vi hadde hatt så mye snø, vi hadde vel spist opp all sjokoladen og vært så mett at det ikke hadde blitt så mye julemat heller.

 4. Hvordan pleier du å pynte juletreet ditt? Med sølv og blå julepynt. Men i år har jeg ikke turt å pynte det enda, siden jeg har fått to kattunger i hus som synes det er veldig spennende med julepynt. Har fått festet juletreet i taket, i håp om at de ikke skal rive det ned når pynten kommer opp.

 5. Hvis du kunne bytte ut reinsdyrene til julenissen med hvilke som helst dyr, hvilke dyr ville du valgt og hvorfor? Enhjørninger, det er de vakreste og mest magiske skapningene som finnes.

 6. Hva spiser du på julaften? Både svineribbe og pinnekjøtt i min familie, men jeg er mest glad i medisterkake.

 7. Hvis Rudolf plutselig kunne snakke, hva tror du han ville sagt? Åj … Slutt å kle dere ut med nesen min, den er min og den er helt unik!

 8. Hvilken julesang er din favoritt og hvilken julesang synes du er mest irriterende? "I’m driving home for Christimas" av Chris Rea har vært en av mine favoritter og som jeg alltid fant fram da jeg satte meg i bilen for å kjøre hjem til jul, men i år har det dukket opp en ny favoritt med Fay Wildhagen: "Når himmelen faller ned". En av de irriterende er "Nå har vi vaska gølvet" …

 9. Hvis du kunne bytte ut julenissen med en annen karakter, hvem ville det vært? Kong Triton, hersker over de syv hav og pappa til den lille havfruen Ariel. Han var streng, men rettferdig, litt som julenissen som vil at alle skal oppføre seg fint, men har også makt til å utføre magiske underverk. Det er også mitt beste barndomsminne å se tilbake på favorittfilmen min.

 10. Hva er den beste julefilmen du har sett? Ingenting slår Hjemme alene-filmene.

 11. Ville du heller feire jul uten juletre eller uten julemat? Jeg er egentlig ikke så veldig glad i julemat, så det kunne jeg fint klart meg uten. Men jeg setter opp juletreet så tidlig som mulig og elsker lyset det skaper i mørketida, så det kunne jeg ikke klart meg uten!

 12. Hvem i Ålesund ligner Sulamannen på? Kjetil Jeppesen på Piano.

 13. Hvor lenge er det innafor å ha julepynten oppe etter nyttår? Hos meg står det så lenge at det nesten er flaut, jeg liker så godt hvordan det lyser opp stua. Ett år hadde jeg noen venner som måtte ta grep og tvang meg til å pakke ned jula på fest litt ut i februar. Det skal sies at jeg dro på ferie i slutten av januar, og rakk ikke pakke ned før jeg dro vekk :)

 14. Hvordan feirer du nyttårsaften? Jeg samler venner og bekjente hjemme hos meg, både til middag og fest. Jeg liker ikke tanken på at noen skal være alene denne dagen og er spesielt opptatt av å invitere folk som kanskje ikke har noen i nærheten her.

 15. Hvis du kunne velge en superkraft for det kommende året, hvilken superkraft ville du valgt? Jeg har alltid drømt om å kunne fly, men tror ikke jeg får det ønsket oppfylt. Så jeg må heller ønske meg krefter til å skille mellom ting som er viktig å gjøre noe med, og det som ikke er viktig å bruke energi på.

 16. Hvis du kunne feire nyttårsaften hvor som helst i verden, hvor ville du valgt og hvorfor? Hjemme, akkurat som jeg gjør.

 17. Har du noen nyttårsforsetter for det kommende året? Som alltid, få unna reiseregninger i tide og kunne slappe av litt mer når jeg først kobler av.

 18. Hva er det mest spennende du ser frem til i det kommende året? Nye Ålesund kommune oppstår, og jeg skal inntre i vervet som varaordfører, det er jeg veldig spent på! Det kommer nok til å bli veldig krevende, men også veldig givende og lærerikt.