Kost- og livsstils terapeut Ingeborg Nupen ga gode råd om hvordan vi kan oppnå hormonell balanse via mate. Foto: Visuella

– At dette er et tema som fenger og som mange ønsker å vite mer om er det ingen tvil om, sier Karianne Vadseth, Markeds- og informasjonsansvarlig hos Medi3.

På Terminalen fikk 400 kvinner servert et variert program om alt fra kvinnehelse generelt og overgangsalder spesielt, hormonell balanse via maten, smertefulle underlivsplager og hvordan man kan bedre sine relasjoner. Foredragsholdere var  spesialist i allmennmedisin Ann-Cathrin Nordal Linge, kost- og livsstilsveileder Ingeborg Nupen, spesialist i gynekologi Azita Mahmoudan, og relasjonsterapeut og komiker Dora Thorallsdottir.

– Kvinnehelse er et viktig tema og det har skjedd mye siden vi lanserte vårt kvinnehelsetilbud for seks år siden. Det er dessverre fortsatt et lite prioriterte området innen medisinen. Men i Norge snakkes det mer enn noen gang om kvinnehelse og vi håper virkelig at dette er en bølge som fortsetter og at fokuset holder seg oppe. Vi er så glad for at vi som medisinsk senter kan bidra og spre god og viktig informasjon, og er veldig fornøyd med at interessen for temaet og vårt arrangement her i Ålesund er så stor, sier Vadseth.