Kampen på Ferd Arena utspilte seg til å bli en skikkelig toppfotballkamp med mange, tette dueller, høy intensitet og jevnspilt.

Hjemmelaget hadde et lite overtak med de fleste sjansene, men banespillet var jevnt. Øvrevoll Hosle tok ledelsen på en corner i første omgang og gikk til pause med 1–0.

Men i andre omgang svarte AaFK Fortuna ved Guro Hammer Røn, før vertene fikk den avgjørende scoringen med et langskudd.

Godt gjennomført kamp

Frode Fagermo og trenerteamet gikk inn i kampen med en solid kampplan og planen ble egentlig gjennomført på en god måte. Den defensive strukturen var bra og spillerne jobbet og slet med god intensitet mot et solid hjemmelag.

Offensivt kom AaFK Fortuna seg også til noen gode muligheter, men i første omgang manglet det litt i de avgjørende situasjonene.

– Vi gjennomfører en god bortekamp mot det laget som ser ut til å sikre seg opprykkskvalifiseringkamp. Det var en tett og jevn kamp slik som de to øvrige kampene mot Øvrevoll Hosle, og en kamp der jeg mener vi burde hatt poeng i, er dommen fra AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Guro Hammer Røn scoret AaFK Fortunas mål. Foto: Kristian Moe

Gode perioder

Tross tap var det mye positivt å ta med seg fra Bærum for AaFK Fortuna. Tangotrøyene hadde flere gode perioder i løpet av kampen, spesielt etter 1–1-målet til Guro Hammer Røn. Da virket det som at det var AaFK Fortuna som skulle stikke av med seieren.

Gjestene fra Ålesund etablerte et langvarig trykk mot hjemmelagets mål, men uttellingen var litt for dårlig, og til slutt ble effektiviteten avgjørende.

En annen avgjørende faktor ble antall balltap på egen banehalvdel. Gjennom kampen, og spesielt i andre omgang, mistet AaFK Fortuna ballen flere ganger under press i farlige posisjoner på egen banehalvdel. Dette skulle vise seg å bli skjebnesvangert, da Malene Dunsby vant ballen høyt i banen og dunket inn vinnermålet for Øvrevoll Hosle.

Gjentakende feil blir straffet av gode lag, noe som viste seg i denne kampen. Tross en mer enn godkjent bortekamp, holdt det dessverre ikke denne gangen, men AaFK Fortuna kommer sterkere tilbake etter landslagspausen.