De tre brødrene Aleksander Godø Alnes, Daniel Godø Alnes og John-Olav Godø Alnes fra Godøya, har i lang tid hatt lyst til å starte sin egen bedrift, men ikke helt visst hva de ville starte opp med. I fjor fikk eldstebror Aleksander – som har 10 års erfaring med innholdsproduksjon og drift av sosiale medier – en idé om å starte et eget SoME-byrå. Han gikk til brødrene Daniel og John-Olav, presenterte ideen, og vipps var Brødrene Alnes opprettet.

– Alle ble gira med en gang og vi valgte å kjøre på. «Aleks» visste at både jeg og Daniel hadde holdt litt på innen fagfeltet allerede, så det kom veldig naturlig å hive seg på, sier den yngste av de tre gründerbrødrene, John-Olav Godø Alnes.

Innholdsproduksjon og sosiale medier

Oppstarten av Brødrene Alnes skjedde i oktober i fjor, og i perioden desember-januar ble bedriften registrert som AS. Fokuset til bedriften er å hjelpe andre bedriften med drift av sosiale medier, innholdsproduksjon, annonsering og annen relevant rådgivning.

– Kanalene vi forholder oss til er Instagram, Facebook, LinkedIn og nettsider, og lager innhold til bedrifter i form av bilder, tekst og video, opplyser John-Olav.

Eldstebror Aleksander Godø Alnes kom opp med ideen om å starte brødrebedriften. Han er også daglig leder i Brødrene Alnes. Foto: Privat

Spredt rundt i landet

Selv om de tre brødrene driver bedriften sammen, er de spredt rundt om i landet. Eldstebror og daglig leder Aleksander bor i Oslo, Daniel i Bergen og John-Olav hjemme på Godøya. Noen vil nok tenke at det kan være utfordrende, men de tre brødrene løser det på en god måte ved å ha jevnlige møter på Teams.

– Vi snakker om alt som er gjort og alt som skal gjøres. Vi prøver også å motivere hverandre, samtidig som vi snakker om kunder og hvem vi skal kontakte. Vi har mye kontakt med hverandre og oppdaterer hverandre jevnlig. Det har gått veldig fint hittil, forteller John-Olav Godø Alnes.

Opplever dere noen utfordringer med å bo på forskjellige steder?

– Vi ser egentlig på det som noe positivt. For eksempel er det bra at jeg er her og kan ta kontakt med potensielle kunder her, mens Daniel kan gjøre det samme i Bergen. Det gjør at vi har et større nedslagsfelt. Den eneste utfordringen er dronen. Den er det bare jeg som har tilgang til, og jeg er den eneste sertifiserte droneoperatøren. Jeg reiser derfor til oppdragsgivere og har i utgangspunktet hele Norge som nedslagsfelt. Vi skulle gjerne hatt droneklipp fra Bergen også men per dags dato har vi bare en drone og da blir det slik, svarer han.

Daniel Godø Alnes holder til i Bergen og jobber derfra. Foto: Privat

Arbeidsoppgavene er også broderlig fordelt.

– Aleksander er daglig leder og jobber mest administrativt. Han har 100% stilling i en annen jobb og er far, så han har nok å styre med. Daniel og jeg er ute i felt, filmer en del og tar kontakt med potensielle kunder, sier John-Olav.

Vil leve av det

Foreløpig er bedriften i oppstartsfasen og det jobbes hovedsakelig med å manøvrere seg i et tøft marked, skape kjennskap og nå ut til potensielle kunder. Brødrene Alnes venter fortsatt på sin første faste kunde, men har fått gjennomført noen mindre oppdrag. John-Olav er sikker på at det kommer til å løsne så snart de får sitt første store oppdrag og en fast kunde.

– Å få den første faste kunden er absolutt det vanskeligste. Vi er klar over at det ikke kommer av seg selv med en gang og at vi må smøre oss med tålmodighet. Men når vi får noe å vise til, tror jeg at det bare kommer til å bygge seg på og at det kommer til å gå veien. Vi må bare gi det litt tid, mener han.

Hva er målet deres med Brødrene Alnes?

– Jeg vil jobbe med det jeg trives med, og det er å lage innhold i form av bilder og film. Målet vårt er å bli så store at vi kan leve av det, og kanskje på sikt skape arbeidsplasser og ansette noen utenfor slekten også. Det er absolutt drømmen, understreker John-Olav Godø Alnes.