Før første seriekamp i år hadde nemlig lagkaptein Mette Muri inngått et veddemål med programleder i Radio Ålesund, Trond Inge Dyrøy, som gikk ut på at AaFK Fortuna-spillerne måtte bade i sjøen dersom laget ikke klarte å rykke opp til Toppserien denne sesongen. Om de hadde rykket opp, var det Dyrøy som måtte bade, og i tillegg være med på en beinhard treningsøkt med AaFK Fortuna.

Som kjent endte AaFK Fortuna på 3.-plass i årets 1. divisjon – en tabellplassering som verken ga direkte opprykk eller opprykkskvalifisering. Dermed måtte Mette Muri og resten av AaFK Fortuna-spillerne gjennomføre den iskalde taperstraffen.

– Jeg angrer så sykt. Jeg trodde vi kom til å rykke opp, så det var vel det jeg tenkte der og da. Men jeg angrer skikkelig, sier AaFK Fortuna-kaptein Mette Muri.

Hun har derimot ikke dårlig samvittighet overfor lagvenninnene sine som måtte gjennomføre straffen på grunn av hennes veddemål.

– Nei, på ingen som helst måte, ler Muri før hun hoppet uti det kalde Ålesundet.

Noen av AaFK Fortuna-spillerne etter å ha gjennomført veddemålstraffen. Bak fra venstre: Amalie Røys, Hanna Bråten Gravem og Sofie Riis. Foran fra venstre: Madelen Eid, Nora Harnes Håheim og Trond Inge Dyrøy (Radio Ålesund). Foto: Kristian Moe

Hoppet likevel

Så må det nevnes at selv om han ikke trengte å bade, stilte Trond Inge Dyrøy sporty opp og hoppet i Ålesundet sammen med AaFK Fortuna-spillerne likevel.

– I solidaritet bestemte jeg meg for at jeg skal være med å bade uansett. Når jeg står her nå, så kan jeg med hånda på hjertet si at jeg angrer, men man kan jo ikke trekke seg, sier han.

– Så må jeg få skryte av jentene for å være med på dette og at de gjennomfører. Det er kult, legger Dyrøy til avslutningsvis.