– Vi ønsker å finne de rette folka til dette fantastiske huset, så da ville vi gjøre noe mer enn bare å sette en annonse på Finn, holde visning og vente på bud. Vi vil rett og slett at de som er interessert, skal få muligheten til å bo her en natt eller to, kose seg med bobler i jacuzzien og bobler i glasset mens de nyter utsikten mot Sula og Sukkertoppen. Om morgenen blir det ding-dong på døra, og utafor står jeg med hotellfrokost, smiler Yvonne Haagensen.

Før invitasjonen til å prøvebo ble annonsert, kontakta hun megleren sin, Terje Hoel hos Notar, for å høre hva han tenkte om stuntet. Han var bare positiv, men sjekka for sikkerhets skyld ut med sjefen sin, André Nakken, som også gav grønt lys. Dermed var alt klart for en litt utradisjonell boligannonse på Finn.

Å boble seg i jacuzzien er selvsagt inkludert i prøveboingen. Foto: Kenneth Kamp

15 gode år i huset

Selv har Yvonne og Terje stortrivdes i huset i de femten åra de har bodd der, men nå var tida inne til å finne en leilighet og slippe unna vedlikeholdsarbeidet som hører med med når man bor i enebolig. Drømmeleiligheten er allerede i boks:

– Terje er oppvokst i Nørvegata og ble helt blank i øynene da det dukka opp en perfekt leilighet med barndomshjemmet hans som nærmeste nabo. Så da slo vi rett og slett til og kjøpte den. Siden det er jeg som har bestemt alt i 24 år, var det greit at han fikk bestemme litt nå, sier Yvonne og ler høyt.

Nyrenovert

Huset de inviterer interesserte kjøpere til å prøvebo i, har nyrenovert fasade og er i tipp-topp stand, ifølge ekteparet. – Om man er fornøyd med fargene, er det bare å flytte rett inn og begynne å bo, lover Yvonne. – Med på kjøpet får man også to trivelige og rolige leietakere i andre etasje, som gjerne vil fortsette å bo der, legger hun til.

Da huset ble bygget i 1952, var det ifølge Yvonne bare det andre bolighuset i Volsdalen. De første som bodde der, forteller hun, var tre snekker-familier, og de var nøye med kvaliteten på det som ble gjort på huset.

YNWA

Noen små særegenheter gjør at huset kanskje er litt ekstra attraktivt for en spesiell gruppe mennesker – og litt mindre for en annen gruppe: På øverste trinnet på betongtrappa utafor inngangsdøra er det nemlig inngravert «You’ll Never Walk Alone», og på husnummeret, som de har fått i gave, er det to LFC-logoer. Yvonne og Terje er altså ihuga Liverpool-fans:

– Om det er Liverpool-supportere som kjøper, så får de kanskje noe ekstra på kjøpet! Men noen Manchester United-tilhengere kan det jo ikke bo i huset – det går jo ikke … Da må de i alle fall betale godt! skratter Yvonne og får leende støtte fra ektemannen. Men etter å ha summet seg litt, kommer det forsiktig fra Terje:

– Du skjønte at det var en spøk sant, det med at Manchester United-supportere må betale ekstra? ...

Yvonne Haagensen og Terje Myhr utafor huset i Volsdalsbakken der de har bodd i 15 år. Nå inviterer de interesserte kjøpere til å prøvebo huset en natt eller to. Foto: Kenneth Kamp
Her har ekteparet hatt bryllupsdagfeiring hver St. Hans, med DJ og dans på den usjenerte plattingen, grilling og ikke minst konkurranse om å gjette når Slinningsbålet faller. Bildet er tatt fra «gapahuken», og jacuzzien befinner seg bak gjerdet til venstre. Foto: Kenneth Kamp
Spisebordet er solgt, men Yvonne og Terje har fått laga til en koselig spisekrok til dem som kommer for å prøvebo huset. Foto: Kenneth Kamp