Silje gleder seg til å ønsker gjestene velkommen. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

– Det har virkelig blitt en irsk pub dette her. Den er innredet slik en irsk pub skal se ut, med alskens mulig ræl - som sikkert noen vil kalle det, ler Silje Pors Øverland, men legger til at det altså er slik en irsk pub skal se ut.

Silje Pors Øverland som fra før er daglig leder ved Liv & Røre på Amfi Moa, får nå også ansvaret ved O’Connor’s på Brunholmen.

Her vil det være mulig å trekke ned lerret som man kan se fotball eller annen sport. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
– I tillegge til tre lerret rundt om i lokalet er det også mange TV’er så du vil ha mulighet til å se sport uansett hvor du sitter, forteller Silje. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Ålesund først ut

O’Connor’s er den nye pub-satsingen til Resthon, og skal være en pub som gir deg en liten smak av den irske kulturen.

– Det er litt tilfeldig at Ålesund ble først ut, men det handlet rett og slett om at dette lokalet var tilgjengelig. Det er helt genialt at det ligger vegg i vegg med hotellet vårt, og jeg synes det er skikkelig stas at vi kan bidra til å skape mer aktivitet i denne delen av byen, sier driftsleder i Resthon, Joachim Langebrekke.

Han forteller videre at det vil bli mulig å gå fra hotellet og rett inn i den nye puben.

– At den første O’Connor’s blir åpnet i Ålesund synes selvsagt vi er veldig stas. Her vil du få en ekte irsk pub med autentisk irsk mat - og drikke. Om alt går etter planen blir det åpning fredag 3. november. Vi selvsagt litt spent, og håper at vi blir godt tatt imot, sier Silje.

– Dette er «date-kroken», sier Silje med et smil. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Inngangen mellom hotellet og puben er her. Du vil også finne toalett her. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Veien videre

– Etter at vi har åpnet i Ålesund, planlegger vi å åpne i O’Connor’s i Oslo i april og i Bergen i juni neste år. Så det blir tre stykker totalt inntil videre. Vi har et par stykker til på tegnebrettet, så vi får se hva det blir til videre, forteller Joachim.

Barsjef Glenn Haram er veldig fornøyd med den nye baren og det stilige tappetåret med 20 linjer på topp. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
– Vi har pusset oppe hele fasaden og bygget så det begynner jo å se ganske majestetisk når vi kommer rundt svingen, sier Joachim Langebrekke. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Interiøret

Det er selskapet Andy Thornton som har stått for innredning av restauranten.

- Alt av interiør, pynt og møbler har de stått for. De har nå vært her i tre uker og jobbet, og jeg synes virkelig vi nå begynner å få en pub med den autentiske irske sjelen, sier silje.

– Vi er fornøyd med resultatet så får vi håpe Ålesund blir det også, smiler Joachim.

Foto: Anne Solveig Berge Trandal
– Vi er veldig fornøyd med logoene i gulvet, sier Silje. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Aktiviteter

Men det blir langt mer enn bare mat og drikke på den nye puben.

– Vi har tre store lerret og flere skjermer der det vil være mulig å se både fotball og annen sport, for dem som ønsker det, forteller Silje.

– I kjelleren blir det tilrettelagt for «Chambre Séparée' - a room behind the curtains», et eget private rom for lukkede lag, med plass til 36 personer, Tv og lerret til sport. Det vil også være mulig å leie deler av lokalet oppe, om noen ønsker det, avslutter Silje Pors Øverland.

Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Alle vinduene ut er prydet med dekorglass med O’Connor’s logoen. Foto: Anne Solveig Berge Trandal