Det er Ann Iren Glimsdal som er initiativtaker for aksjonen som ble avsluttet 2. april. De 41 barn som går i barnehagen har fått med seg famille til å hjelpe med stikkingen. Flere familier benyttet også påsken til å strikke.

– Det har vært er stort engasjement. En familie engasjerte hele familien i påsken og hadde fire generasjoner som strikket. Der den minste var fire år og den eldste var 94. Denne familien leverte seks meter med skjerf etter påskeferien, forteller Ann Iren Glimsdal

Til og med parkeringsplassen ble for kort for skjerfet. Foto: Fjelltun barnehage

Resultatet

Denne uka ble skjerfene sydd sammen og målet var at det skulle nå rundt hele barnehagen, men det ble mye lengere.

– Skjerfet målte 66 meter! Som er mye lenger enn det opprinnelig mål. Det ble også for langt for parkeringsplassen, forteller Ann Iren Glimsdal.

Barna fikk god hjelp med syingen. Foto: Fjelltun barnehage

Skjerf til Stortinget

Det er organisasjonen Mammaopprøret (Mothers Rebellion) som står bak aksjonen som heter «Strikk en grense». Aksjonen har som mål å minne politikerne om målet i Paris-avtalen om å holde den globale oppvarmingen innenfor en grense på 1,5 grader. Dette skal de gjøre ved å strikke et skjerf som skal knyttes rundt Stortinget for å markere at grensen er nådd.

– Skjerfet er sendt til Oslo og nå skal det kobles sammen med bidrag fra resten av lander før det skal knyttes rundt Stortinget 12. april, sier Glimsdal.

Skjerfet ble rullet sammen til en ball som veide flere kilo. Foto: Fjelltun barnehage
Det ble også pyntet med noen dusker i skøytene. Foto: Fjelltun barnehage

Videre til Brussel

– I Sverige har Mammaopprøret en søsterorganisasjon og de har en lignende aksjon. Planen er at i forkant av valget til EU-parlamentet, i begynnelsen av juni, skal skjerfene fra Norge og Sverige kobles sammen og sendes videre til Brussel og EU-parlamentet, forteller hun videre.

Alle 41 barna i barnehagen var engasjert i prosjektet. Foto: Fjelltun barnehage
Full konsentrasjon med å sy sammen «skjerfene». Foto: Fjelltun barnehage