– Den åpne julefeiringa i bystyresalen er for alle som ser etter noen å tilbringe julekvelden sammen med, og ikke bare for dem som er ensomme i hverdagen. Det kan for eksempel være studenter som ikke har familie her, pensjonister, nyinnflyttede til kommunen og enslige foreldre som ikke har barna i år, sier Anne Karin Zeitz, som er virksomhetsleder for Bymisjonssenteret i Ålesund.

Feiringa er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon i Møre, Ålesund og Volsdalen menighet, Røde Kors, Ålesund kommune ved Frivilligsentralen og Norske Kokkers Landsforening (eller «kokkelauget» som de gjerne kaller seg). Alle som bidrar, gjør det på frivillig basis, inkludert de profesjonelle kokkene som står for tilberedinga av julematen.

Musikk og underholdning blir det selvsagt også, opplyser Zeitz; det eneste som mangler er en person som kan tenke seg å sy det hele sammen som kveldens vert eller vertinne:

Slik så det ut da bystyresalen var pynta til åpen julefeiring i fjor. Foto: privat

– Vi ser etter en person som har erfaring fra å være programleder for store arrangement og selskap og som har lyst til å bruke julekvelden på å gjøre en frivillig innsats, sier hun.

Kirkens Bymisjon i Møre har arrangert åpen julefeiring i flere år, men i fjor ble det klart at behovet var langt større enn det antallet de har mulighet til å ta imot på Bymisjonssenteret. Dermed ble det inngått et samarbeid med de andre aktørene, og hele feiringa ble flytta til bystyresalen.

– Vi håper at dette skal bli en fin juletradisjon i åra som kommer, sier Anne Karin Zeitz.

Den frivillige innsatsen på kjøkkenet var i fjor leda av Roy Vedlog fra «kokkelauget». Han stiller opp i år, også. Foto: privat
Lise Ødegård med familie har i flere år bidratt med sang og musikk på den åpne julefeiringa til Kirkens Bymisjon. Foto: privat