Det var i slutten av september at ordfører Eva Vinje Aurdal erklærte Rotarystien i Borgundgavlen for offisielt åpnet. Stien hadde lagt der også før åpningen, men fremkommeligheten var sterkt redusert. På grunn av dette, tok Ålesund Øst Rotaryklubb initiativ til å oppgradere og utbedre området ytterst i Borgundgavlen, slik at det skulle være tilgjengelig for alle og for å gi tilbake til lokalsamfunnet. Stien fikk navnet «Rotarystien» og ble gjort mulig takket være lokale bedrifter som Viti, Opplysningsvesenets fond, Friluftsrådet, Ålesund kommune og fylkeskommunen, Stiftelsen Kjell Holm og Rotary distrikt 2305.

Som en takk til alle disse støttespillerne, satte Ålesund Øst Rotaryklubb opp et messingskilt på ei rotvelte langs stien. Frem til nå har man ant fred og ingen fare, men da president i Ålesund Øst Rotaryklubb, Kristin Wangensteen, gikk tur langs Rotarystien søndag 3. desember, oppdaga hun at skiltet var borte.

– Jeg er usikker på hvor lenge det har vært borte, men det var hvert fall ikke der da jeg gikk tur der for halvannen uke siden. Jeg har heller ingen anelse om hvorfor noen har valgt å skru ned skiltet og ta det med seg. Det ble jo satt opp for å takke støttespillerne som gjorde stien mulig, og var ment som heder til dem. Det er trist overfor alle som har bidratt at noen har valgt å ta skiltet, og jeg er veldig skuffet, sier en oppgitt Kristin Wangensteen til Nytt i Uka / AESby.no.

President i Ålesund Øst Rotaryklubb, Kristin Wangensteen, håper at det forsvunne messingskiltet kommer til rette og ønsker tips fra alle som leser denne saken. Foto: Arkivfoto: Kristian Moe

Vil ha tips

Wangensteen vet ikke noe om motivet bak å ta skiltet, men er klar på at både hun og Rotaryklubben ønsker å løse saken og få skiltet på plass igjen. Derfor ønsker hun tips fra alle som leser denne saken, og ber om at de som vet noe, tar kontakt med henne, Ålesund Øst Rotaryklubb eller Nytt i Uka / AESby.no.

– Vi ønsker bare at skiltet skal komme tilbake på sin rettmessige plass, så alle tips om hvor skiltet kan befinne seg, vil bli satt stor pris på. Og hvis du som har tatt skiltet, leser dette og har dårlig samvittighet, hadde det vært fint om du meldte deg eller skrudde opp igjen skiltet, oppfordrer Kristin Wangensteen.