Lillian startet opp Syportalen for tre år siden, som et medlemskap på nett for å spre syglede til folk over hele landet gjennom et levende sykurs som stadig oppdateres med nytt innhold. Siden oppstarten av Syportalen har syglade mennesker strømmet til og medlemsportalen teller nå over 700 medlemmer.

– Det har vært et eventyr og gått over all forventning. Jeg har egentlig nådd alle målene jeg satt meg da jeg startet Syportalen og har tenkt på hva annet jeg kan tilby medlemmene, sier Lillian Bigton Nygård.

Butikk og nettbutikk

Hittil har hun drevet Syportalen fra hjemmet sitt i Langevåg, men til neste år satser hun enda større med både butikk og nettbutikk.

– Jeg har fått et kjempefint lokale i Langevåg sentrum som jeg skal starte butikk i. Her blir det kontorplass og utsalg, samt muligheter for filming til Syportalen, forteller Lillian.

Videre opplyser hun at butikken skal selge symaskiner og sytilbehør.

– Det blir det i starten, og så får jeg se hvordan interessen er. Så er det kanskje greit å si at symaskinene jeg kommer til å selge er av merkene Janome og Baby Lock, sier Lillian.

– Og hva med nettbutikken?

– Nettbutikken er en større mulighet for å nå ut til flere. I likhet med Syportalen, skal det være enkelt å hjelpe folk over hele landet, sier hun.

Det er i Stadsnesvegen 13B, som ligger midt i Langevåg sentrum, at Lillian Bigton Nygård skal åpne butikk i 2024. Håpet er at butikken er klar til åpning i februar/mars. Foto: Privat

Store ambisjoner

Dersom alt går etter planen vil nettbutikken være oppe å gå i januar, mens ventetiden på åpningen av butikken blir litt lenger. Forhåpentligvis er den klar til åpning i februar/mars. Lillian legger ikke skjul på at hun har ambisjoner med denne nysatsingen.

– Jeg har store ambisjoner. Det har jo gått kjempebra med Syportalen og jeg vil ta det videre. Målet er å hjelpe flest mulig med å komme i gang med symaskinen og tilby god opplæring, samtidig som at det er en fin sammenheng mellom Syportalen og butikkene, sier Lillian Bigton Nygård.