Siden etableringen av Fredrikstad Gatelag i 2011, har gatelagene i norsk toppfotball vokst til å bli et viktig initiativ for sosial inkludering gjennom fotballen. AaFK Gatelag startet i 2018 og har i dag over 20 faste spillere.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Gatelag

Gatelaget er et initiativ som bruker fotball som et verktøy for sosial inkludering, rettet mot å integrere personer som står utenfor arbeidsliv og utdanning, eller som på andre måter er marginaliserte, inn i et positivt og støttende fellesskap.

Dette arrangementet er en unik mulighet til å dykke dypere inn i gatelaget sin historie, virksomhet og sosiale, strukturelle og økonomiske virkninger. Utfordringene det møter, og de lærdommene man kan høste i samfunnet for øvrig. I tillegg får vi siste nytt fra Oslo Economics om gatelagenes samfunnsverdi, skriver The North West videre i pressemeldingen

Blant deltakerne finner vi:

  • Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund,

  • Kulturminister Lubna Jaffery

  • Lars Kobro, forsker og ekspert på sosial inkludering gjennom sport, og

  • Kristin Herje Nørve, samfunnsansvarlig i Aalesunds Fotballklubb.

  • Arne H. Knoph, daglig leder, Fotballstiftelsen

Personlig

Gjennom innlegg, personlige historier og sofaprat vil arrangementet utforske hvordan gatelaget ikke bare bidrar til individuell vekst og utvikling, men også hvordan det fungerer som en modell for samfunnsengasjement og inkludering.