– Vårt mål som skole er at elever skal kunne kombinere skolegang og idrettssatsing på en optimal måte. Da er vi helt avhengig av å koble på en lokal ressurs som AaFK Fortuna, og tenker at unge jenter som vil opp og frem skal kunne velge Akademiet og vite at det foregår gode samarbeidsprosesser i kulissene, sier toppidrettskoordinator Jonas Grønner.

Akademiet tilbyr studiespesialiserende linje med Toppidrett for unge idrettsutøvere, og har som mål å tilrettelegge best mulig for kombinasjon av idrett og skole. I fjor høst startet skolen et nytt satsingsområde med mål om å legge et antall skoledager til Color Line Stadion. Per i dag er elever fra Akademiet på stadion én dag i uka for full skoledag, men det jobbes for å øke antallet.

– Skolen har allerede et uttalt satsingsområde hvor man flytter deler av driften til Color Line Stadion. Dette passer utmerket for oss som klubb, hvor elever som går på Akademiet kan ha nær oppfølging av klubben med tilholdssted samme plass, uttaler sportslig administrativ leder i AaFK Fortuna, Ruben Aalberg.