Det starta riktignok et stykke under pari, og AaFK Fortuna var heldig at gjestene fra Jæren ikke var foran med et par mål. Første omgang var totalt sett laber, der hjemmelaget mangla intensitet i perioder og var ganske åpne defensivt, noe Klepp utnyttet ved flere anledninger.

Grønntrøyene skapte nemlig flere store sjanser, men en strålende Lone Vartdal Forberg i AaFK Fortuna-målet hindret baklengsmål.

Offensivt gikk det litt tregt med AaFK Fortuna og den gode rytmen uteble. Noen sjanser ble det, men stort sett var det litt småtamt over det som ble levert. Derfor var det nok ganske kjærkomment at Karna Solskjær klinte inn 1–0 med et vakkert skudd fra distanse etter halvtimen.

Tendensen i de siste kampene har vært at AaFK Fortuna ikke har sprudlet i angrepsspillet, og det var også tilfellet i første omgang, tross 1–0-ledelse halvveis.

Tangofotball

Men etter pause skrudde vertene opp tempoet flere hakk. Spillet fløt mye bedre, intensiteten ble opprettholdt over lengre tid, og Klepp begynte å slite voldsomt.

Laget fra Jæren har ikke vært kjent for å ha en veldig sterk defensiv struktur denne sesongen, og i andre omgang slo den ordentlig sprekker, i takt med at AaFK Fortuna fant tilbake til sitt sprudlende offensive spill.

AaFK Fortunas målscorere i kampen mot Klepp: Fra venstre: Natalie Granvang Nilsen, Lise Janbu Eide, Caylon McMillan, Guro Hammer Røn og Karna Solskjær. Sittende foran er banens beste, Lone Vartdal Forberg. Foto: Kristian Moe

I tur og orden fant Caylon McMillan, Guro Hammer Røn, Natalie Granvang Nilsen og Lise Janbu Eide veien til nettmaskene. I tillegg scoret Klepp et selvmål, og dermed måtte Maria Sandvik plukke seks baller ut av nettet. Selv om Hege Hansen fikk satt inn en scoring og reduserte til 4–1 underveis, var seieren aldri truet, og AaFK Fortuna avslutta sesongen på hjemmebane med en skikkelig festforestilling.

Spesielt de siste 45 minuttene var et fornøyelig skue for de 310 oppmøtte tilskuerne på tribunen.

Debutanten strålte

Avslutningsvis ønsker jeg å gi all mulig skryt til Lone Vartdal Forberg. Den 16 år unge keeperen fikk sin debut for AaFK Fortuna og leverte en aldeles ypperlig keeperprestasjon.

Hun har uredd, lite preget av alvoret og vartet opp med flere klasseredninger som hindret at AaFK Fortuna havnet bakpå. Vartdal Forberg var også våken på gjennomspill, trygg med ballen i beina under press og styrte forsvaret foran seg på en imponerende måte, hennes unge alder tatt i betraktning.

16 år gamle Lone Vartdal Forberg ble kåret til banens beste i AaFK Fortuna-debuten. Foto: Kristian Moe

Hun fortjente virkelig å holde nullen, men selv om det ble et ubetydelig baklengsmål, var det fullt fortjent at Lone Vartdal Forberg ble kåret til banens beste spiller. Her har AaFK Fortuna et skikkelig keepertalent og er nå så heldige at de har to glimrende, unge keepere i stallen.