Før siste serierunde ledet Molde serien med ett poeng foran Ålesund SDK, men en 3–0-seier i den avgjørende kampen ble det klart at det ble Ålesund SDK som stakk av med seriemesterskapet ett poeng foran Molde.

– Å bygge opp et lag som kan vinne er en visjon jeg har hatt siden jeg flyttet tilbake til Ålesund. Det at vi klarer å få det til nå er veldig kjekt, sier kaptein og trener for Ålesund SDK Undervannsrugby, Marius Skåre.

Gjennom hele sesongen har Ålesund SDK kjempet en jevn kamp med Molde UVK om seriemesterskapet, og de to fylkesrivalene har byttet på å være i førersetet. Ålesund SDK vant første serierunde, mens Molde UVK havnet på 3.-plass. Men moldenserne stakk av med seieren de to neste serierundene med Ålesund på 2.-plass begge gangene. Dermed ble alt avgjort i siste serierunde, som gikk i favør Ålesund SDK.

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen. Vi er et ungt lag, og vi prøver å bygge opp en vinnerkultur innad i laget, som er veldig viktig. I løpet av sesongen har vi klart å opparbeide en tro på oss selv og vårt eget spill, noe jeg er fornøyd med, uttaler kapteinen.

Seriemesterskapet betyr også at Ålesund SDK Undervannsrugby skal delta i Champions Cup i Berlin i november.

– Det blir en opplevelse og veldig spesielt for meg å dra dit med klubben jeg begynte å spille i. For de andre på laget blir det en helt ny erfaring. Det er en vanskelig turnering med mange tøffe kamper, så det blir nok tøft, avslutter Marius Skåre.