Men han blir nok neppe lenge alene i byen om å ha en slik bil. Hos Møller Bil har nemlig interessen rundt den nye elektriske folkevognbussen vært svært god, og ordreboka er ifølge forhandleren velfylt.

Litt nostalgi

- Interessen rundt ID. Buzz og ID. Buzz Cargo har vært stor, noe vi også forventet. Dette er jo den ikoniske folkevognbussen i ny og elektrisk drakt, en bil mange nordmenn har et nært og kjært forhold til, sier Ole Kvalsvik, firmabilselger hos Møller Bil Ålesund

ID. Buzz Pro er en fullelektrisk personbil som kommer med fem seter, bakhjulstrekk og en rekkevidde på inntil 418 kilometer. Mens ID. Buzz Cargo er en varebil, også den med bakhjulstrekk og en rekkevidde på inntil 423 kilometer.

- ID. Buzz Cargo blir vårt virkelige inntog i det grønne skiftet på varebilmarkedet. Dette er en fullkommen elektrisk varebil som passer godt for håndverkere, forteller Kvalsvik.

Bjarte Rørvik med ID. Buzzen på plass utenfor NB Boliger i Apotekergata. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Et bevisst miljøvalg

– For oss var miljøaspektet svært viktig i valget av ny varebil. Vi driver selv et byggefirma der bærekraft og det å handle lokalt etter hvert har fått svært høy prioritet, sier Bjarte Rørvik hos NB Boliger.

Ifølge Rørvik har selskapet klare ambisjoner om å bli miljøfyrtårnsertifisert.

– Det handler om å sende de rette signalene og vise at vi mener alvor når vi snakker om bærekraft. At vi også tar ansvar for klima og miljø gjennom våre valg og våre handlinger. Så skader det jo heller ikke at det er en knakende god bil, og at den er kul å se på, avslutter en smørblid Bjarte Rørvik.