Til nå har FHI anbefalt at de over 65 år, personer mellom 18 - 64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp, ungdom i aldersgruppa 12 til 17 år med alvorlig grunnsykdom, og gravide i 2. og 3. trimester bør ta ny oppfriskningsdose før høst- og vintersesongen 2022.

Det er i denne gruppen risikoen for alvorlig sykdom er størst. Vi oppfordrer fortsatt de i denne gruppen som ikke har tatt oppfriskningsdose, om å gjøre det.

Åpner opp for alle over 18 år

Det åpnes nå opp for at også de mellom 18 til 65 år som er friske kan få dette tilbudet. Denne gruppen har mindre risiko for alvorlig koronasykdom, men det kan likevel være gode grunner for å ta en oppfriskningsdose. Det vil kunne bremse smittespredning i samfunnet, det kan være behov for å beskytte sårbare personer i familie og omgangskrets, det bidrar til at man reduserer risikoen for sykdom og fravær i arbeidslivet og flere kan også f. eks. ha behov for vaksine i forbindelse med reise.

Ålesund kommune tilbyr koronavaksine på Moa helsehus 2 dager i uka framover. I tillegg vaksinerer Boots Apotek Brattvåg for oss, heter det videre i meldingen fra Ålesund kommune.

Det finnes mer informasjon om dette på kommunens nettsider.