I utgangspunktet skulle AaFK Fortuna til Kyrksæterøra for å møte Rosenborg i Sodvinhallen, men trønderne måtte endre planene sine og kunne ikke stille til kamp likevel. Det så lenge ut til at det isteden skulle bli en tur til Romerike for å møte LSK Kvinner, men også de måtte melde avbud.

Dermed steppet Hødd G17 inn som motstander for AaFK Fortuna til årets andre treningskamp.

Slet i første omgang

Første omgang på Color Line Stadion ble en ganske ensidig affære. Hødd G17 dominerte banespillet og spilte AaFK Fortuna veldig lave. Guttene skapte sjanse etter sjanse, og tok en tidlig 1–0-ledelse. 2–0 kom like etterpå, og etter rundt 20 minutter sto det 3–0 til Hødd.

AaFK Fortuna på sin side slet fryktelig med å få tak i ballen, og de gangene de fikk ballen, klarte de ikke å holde lenge på den. Dermed måtte de øve på defensiv samhandling, organisasjon og struktur, fremfor sprudlende offensiv fotball.

Jentene ble stort sett løpende imellom gjennom hele første omgang, mens Hødd G17 spilte seg til flere gode sjanser. Etter 45 minutter ledet de fortjent 3–0, og det kunne vært mer ut ifra spill og sjanser.

Ingeborg Lye Skretting debuterte for AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe

Jevnet seg ut

I andre omgang jevnet kampen seg ut spillemessig. AaFK Fortuna fikk låne ballen i mye større grad, og fikk prøve å etablere en del angrep. Likevel lå Hødd godt strukturert defensivt, og hindret AaFK Fortuna i å skape sjanser. Med unntak av noen dødballer, klarte ikke jentene å skape trøbbel for Hødd sitt forsvar.

Guttene fra Ulsteinvik var bedre i alt, selv om AaFK Fortuna prøvde så godt de kunne og sto opp i duellene etter beste evne. Fysikken, intensiteten, tempoet og effektiviteten var derimot på et høyere nivå enn det AaFK Fortuna er vant til, og Hødd hadde svært få problemer med å putte ytterliggere fire baller i hjemmelagets mål. Dermed endte årets andre treningskamp med 0–7-tap for AaFK Fortuna.