– Det gikk strålende og over all forventning. Vi hadde godt oppmøte med fullsatte tribuner, så det var veldig kjekt. Det er også gøy at vi får ha et slikt arrangement på hjemmebane og møte så gode nasjonale lag, sier administrerende leder i Spjelkavik Håndball, Monika Midtbø.

Ingen andre lag fra Møre og Romsdal har tidligere klart å kvalifisere seg i begge klassene på guttesiden. Spjelkavik er dermed det første laget som har lag i de nasjonale håndballseriene. Midtbø tror dette har stor betydning for håndballsatsingen på guttesiden.

– Det er ikke til å legge skjul på at håndball på guttesiden har vært en utfordring, ikke bare for oss, men for mange klubber. Men vi ser at vi har hatt en opptur der, mye takket være Peter Pucelj, som har lagt vekt på guttesiden ved å følge de ekstra opp og gjort den mer attraktiv. At vi får være med i Bringserien og Lerøyserien, og fylle opp tribunene slik vi gjorde, er veldig stort, mener hun.

Resultatmessig gikk det ikke helt veien for Spjelkavik i første runde av Lerøyserien. I den første kampen ble det 18–31-tap mot Haslum, mens den andre kampen mot Melhus endte med 22–27-tap.

Bedre gikk det med Spjelkavik G16 i Bringserien på søndag. Først ble det 34–27-seier mot Flisa på formiddagen, før Kolbotn ble slått 26–25 på ettermiddagen. Dermed fikk Spjelkavik en best mulig start på Bringserien med full pott, og ligger bare bak Melhus på tabellen etter første runde.