– Det var ekstremt viktig å dra i land seieren og helt nødvendig at vi har heng på spesielt TIL 2020 og at avstanden ikke er større til Kolbotn før høsten, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo, som også var fornøyd med lagets prestasjon.

– Jeg er ganske godt fornøyd. Vi endrer spillsystem fra 3–5–2 til 3–4–3, fordi KIL/Hemne er svært lite glade i å løpe mot eget mål. I første omgang får vi akkurat de situasjonene vi ønsker og burde gjort mer ut av dem, men vi får kampen akkurat slik vi hadde håpet på. Andre omgang er litt lik i starten. Vi skaper uten tvil mer enn dem, og så blir det sånn med KIL/Hemne at de sender opp de høye spillerne sine og dunker lange baller fremover. Da blir det et slikt kampbilde. Det var viktig å ro unna det. Vi vinner fortjent i en typisk kamp mot KIL/Hemne, legger han til.

Seieren betyr at AaFK Fortuna går inn i de siste fem kampene av grunnspillet åtte poeng bak Kolbotn på direkte opprykksplass. Det er et utgangspunkt Fagermo og AaFK Fortuna er fornøyd med sett under ett.

– Med seieren her, er konklusjonen at vi er meget godt fornøyd. Ting kunne vært bedre og det kunne vært verre, men totalen er at vi er veldig godt fornøyd, avslutter AaFK Fortuna-treneren.

Tidlig opp i ledelsen

Oppgjøret startet forholdsvis jevnt uten veldig mange målsjanser. Litt etter hvert tilrevet AaFK Fortuna seg initiativet og fikk betalt da ti minutter var spilt. Nora Harnes Håheim fant Guro Hammer Røn med en fin pasning, og sistnevnte ga hjemmelaget ledelsen med en kontant avslutning i lengste hjørne.

Etter scoringen fikk KIL/Hemne ha ballen i laget, men gjestene fra Kyrksæterøra skapte ikke de helt store farlighetene foran mål mot AaFK Fortuna, som hadde god kontroll defensivt.

Utover kom gjestene til et par småskumle innleggssituasjoner, men fikk ikke testet Benedicte Lund Berge.

Guro Hammer Røn (nr. 11) ga AaFK Fortuna en tidlig ledelse. Her feirer hun scoringen sammen med matchvinner Nora Harnes Håheim. Foto: Kristian Moe

AaFK Fortuna på sin side virket farligere når de gikk i angrep, men KIL/Hemne sto også godt imot bakover i banen. Vertene kom seg til avslutninger, men ofte var det en oppofrende forsvarer i veien som fikk blokkert.

Nora Harnes Håheim hadde et par ok muligheter, men AaFK Fortunas toppscorer klarte ikke å overliste Ingvild Bergan Grøtting i målet til gjestene. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1–0 til AaFK Fortuna.

Utligning og ny ledelse

I andre omgang tok AaFK Fortuna kommandoen fra start, og burde doblet ledelsen ved Nora Harnes Håheim. Men angrepsspilleren var akkurat for sent ute på et godt innlegg, og fikk ikke nok kontakt med ballen til å spasere inn 2–0.

Istedenfor var det KIL/Hemne som skulle utligne. 54 minutter var spilt da Sofia Krossøy fikk avansere fremover i banen. Til slutt dro hun seg inn i feltet og banket inn utligningen for trønderne. Dermed var lagene like langt.

Det skulle imidlertid ikke vare lenge. Utligningen så ut til å bli en vekker for hjemmelaget, som med en gang jaktet et nytt ledermål.

Bare to minutter etter utligningen ble Maria Herdel Pedersen spilt opp på høyresiden. Den danske kantspilleren viste frem sine enorme 1 mot 1-ferdigheter, dro seg forbi oppasseren sin og serverte Nora Harnes Håheim foran mål. Lagets toppscorer gjorde ingen feil og banket inn 2–1 med sitt tiende seriemål for sesongen.

Nora Harnes Håheim ble matchvinner med sin tiende scoring for sesongen. Foto: Kristian Moe

Holdt unna

Etter scoringen fortsatte AaFK Fortuna å skape de fleste og største sjansene. Basert på det, burde de nok scoret flere mål og avgjort kampen. Blant annet fikk Guro Hammer Røn sjansen alene med keeper, men kampens første målscorer klarte ikke å ta vare på muligheten og keeper reddet.

Dermed levde spenningen helt inn. AaFK Fortuna slet med å kontrollere kampen og ga unødvendig vekk ballen ved flere anledninger, som gjorde at KIL/Hemne fikk flere gode kontringsmuligheter som de ikke tok godt nok vare på.

Mot slutten sendte gjestene opp sin høyreiste midtstopper Sigrid Bloch-Hansen i jakten på poeng, men AaFK Fortuna sto godt imot og halte til slutt i land seieren og tre svært viktige poeng før sommerferien.