En stolt Kathrine Synnes Finnskog fra Momentium kunne presentere trioen og juleshowet under pressekonferansen mandag ettermiddag. Foto: Kenneth Kamp

Terje Sporsem åpna pressekonferansen torsdag med å fortelle at det hele starta med at han fikk ganske frie tøyler fra Momentium til å hanke inn folk til et juleshow på Løvenvold Theater. Are Kalvø dukka raskt opp i pannebrasken, en telefon ble tatt, Are sa han skulle tenke på saka, og før samtalen var over, var han ferdigtenkt – og svaret ble ja.

Med seg ville de også ha en dyktig musiker og sanger. Are hadde samarbeida litt med Hilde Marie Kjersem ved flere anledningar, men aldri møtt henne fysisk, så nå var det på tide. Hun ble oppringt – og svaret kom lynraskt:

– Jeg var vel klar til å si ja allerede før telefonen kom, ler hun.

– Rart

Om innholdet i juleshowet forteller Are at de bare så vidt er i gang med planlegginga, men lover at det skal bli både lokalt, aktuelt, morsomt og rart:

– Vi har Hilde Marie som skal få publikum til å grine, og så er det oss to andre, som skal få publikum til å … gå … Det blir mye tøys, men det er en ting jeg vet at vi ikke kan tøyse med – og det er at ålesunderne er altfor glade i byen sin … Men det er faktisk noe som har skjedd med ålesunderne! Da jeg var ung på Stranda, var det tre grunner til å dra til Ålesund: alkohol, kino og platebutikker. Så jeg var ganske skeptisk da jeg skulle ha mitt første show i Ålesund i 2010 – men jeg ble positivt overraska. For Ålesund er faktisk en av de beste byene i landet å spille humor i!

Marsipan og svinesvor

På spørsmål fra Momentiums Kathrine Synnes Finnskog om hvilke forhold de har til juletradisjoner, svarer de slik:

Are: – Jeg er veldig glad i tida før jul, fra midten av oktober og fram til julaften. Den tida kunne gjerne ha starta tidligere, rundt 10. september, for det er altfor lite julebord og julemat i hverdagen.

Terje: – Min spesielle juletradisjon er mat! Ikke minst julemarsipan, som jeg kjøper billig etter jul og har lenge. Aner dere hvor lenge marsipan holder seg?!

Hilde Marie: – Svineribba til pappa, med den beste svoren i verden! Det er flere som har prøvd å få den like bra, men ingen som har klart det!

Løvenvold Theater

I ei pressemelding som ble sendt ut før pressekonferansen, gikk det fram at et stjernelag av sunnmørske komikere og artister for anledningen var satt sammen for å gi publikum en optimal humoristisk oppladning til julen.:

– Vi er superstolte av å presentere vårt aller første juleshow, produsert spesielt for Løvenvold Theater sin åpningshøst. Det blir en herlig blanding av standup, parodier, revy og musikalske perler når Are, Terje og Hilde Marie inntar Løvenvold Theater med juleshow fra 26. oktober og frem mot jul, står det i pressemeldinga fra Momentium