– Dette var kanskje en hendelse som fremstod mer dramatisk enn den egentlig var, sier havnefogd Ole Christian Fiskaa.

– Årsaken til røykutviklingen var varmgang i en av trafoene som forsyner ett av to ladepunkter med strøm, noe som stoppet av seg selv da strømtilførselen til stasjonen ble kuttet, forteller havnefogden.

- Vi er likevel svært glade for at nødetatene var raskt på plass, fikk kontroll på situasjonen og fikk avklart at våre folk på stedet ikke hadde blitt utsatt for skadelig røyk, understreker han.

Ny trafo snart på plass

Han forteller videre at hendelsen ser ut til å skyldes en produksjonsfeil i trafoen, og at ladestasjonen vil være tilbake i drift allerede i løpet av denne uka.

– Vi vil i løpet av noen dager være i drift igjen, men kan da levere strøm til kun ett skip. Heldigvis hadde produsenten en tilsvarende trafo i produksjon. Denne er straks på vei til Ålesund og vi tar sikte på å være tilbake i ordinær drift, det vil si at vi kan levere strøm til to skip samtidig, i løpet av to til tre uker, sier han.

Han understreker samtidig at de fortsatt er i en innkjørings-/testfase ved det nye anlegget. Ladestasjonen for elbiler fungerer som normalt.

Allerede mandag ved halv åtte-tiden, var alt rolig ved ladestasjonen. Foto: Kåre Stig Nøstdal