Desinfeksjonsmiddelet HL.Skjong ECA Aqua skal ifølge en pressemelding være utelukkende basert på salt, vann og andre naturlige ingredienser som har gjennomgått en elektrolyseprosess.

– Akvakulturnæringen vil kunne bruke vesentlig mindre tid på desinfisering og mer tid på produksjon med dette desinfeksjonssystemet, samtidig som det er et tryggere valg både for de ansatte og miljøet, uttaler Geir Slettvoll, salgsleder i HL.Skjong i pressemeldinga.

Produseres hos kundene

– Produksjonen av desinfeksjonsmiddelet skjer hos og av kundene. Dermed slipper de å belaste miljøet med transport, samtidig som de unngår den risikoen det er å frakte farlige kjemikalier langs veiene, sier han videre.

HL.Skjong opplyser at de har testa middelet på en rekke bakterier og virus og at det har vist god effekt innen flere bruksområder.

Desinfeksjonssystemet ble først godkjent for overflatedesinfeksjon og bløtlegging av utstyr sommeren 2022. Nå har selskapet bak også fått akvakulturgodkjenning som gjelder for sirkulasjon i tank- og rørsystem.

I tillegg til selve desinfeksjonssystemet har HL.Skjong også vært med å utvikle generatorer som kan brukes på større anlegg som og som gjør at systemet også skal være godt egna også for brønn- og bløggebåter.

Også for drikkevann og helsesektoren

Når desinfeksjonsmidelet er brukt, tilbakedannes det til reint vann og salt.

HL.Skjong ECA Aqua er også godkjent av Mattilsynet for bruk i drikkevann og av Statens Legemiddelverk for teknisk bruk i helsesektoren, går det fram av pressemeldinga.

Demonstrasjon av elektrolysator som produserer desinfeksjonsmiddelet HL.Skjong ECA Aqua. Foto: pressefoto